O pizza de te lingi pe degete

de AlexTeacher in Pizza, 27 Iul 2015 | 12749 vizualizari

 

Pizza, un preparat care n-are nevoie de introducere. "Comfort food at its best" cum ar zice Michel Roux JR
Alaturi de o bere, de o emisiune buna la TV, la intalnirile cu prietenii, la o prima intalnire pe care inca nu stii cum s-o cataloghezi ( daca e romantica sau daca nu va fi vreodata altceva decat o prietenie buna), camaradul tau atunci cand nu vrei sa gatesti, iar cea mai rapida metoda este delivery-ul si nu in ultimul rand, prietenul care te intelege cel mai bine, fie ca esti imbracat la camasa si cravata, fie c-ai blugi taiati, tricou cu Metallica si-ai venit la studii-n Bucuresti. Important e ca este acolo pentru toti.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • Drojdie – 5 g
    • Apa calduta – 300 ml
    • Sare – 2 lingurite
    • Zahar – 1 lingurita
    • Faina calitativa – 700 g
    • Ulei – 50 ml
    • Malai – 2 lingurite
    • Gris – 2 lingurite
    Pentru topping:
    • Sos de rosii
    • Mozzarella gourmet Delaco – 75 g
    • Cascaval Sofia Delaco – 100 g
    • Gorgonzola – 75 g
    • Ceapa verde – 1 legatura
    • Busuioc proaspat – 10-15 frunze
    • Cimbru uscat – 1 lingurita rasa
    • Rosii – 2 buc
    • Rosii uscate – 8-10 buc
    • Ulei de masline – 1 lingura
    • Sare si piper dupa gust
    Extra:
    • Faina pentru intins blatul
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA O pizza de te lingi pe degete:

  • Dizolvati drojdia in apa calduta si zahar;

  • Puneti faina intr-un bol si peste aceasta adaugati drojdia dizolvata in apa;

  • Amestecati bine;

  • Adaugati apoi sarea si uleiul si incepeti sa framantanti;

  • Lasati la cald cca 30-40 min, si apoi la rece peste noapte;

  • Amestecati malaiul cu grisul;

  • Ungeti o tava rotunda pentru pizza (cu gauri preferabil) cu ulei si tapetati-o cu amestecul de malai si gris;

  • Presarati putina faina pe aluat si pe sucitor si intindeti-l de cca 5 mm grosime, in forma tavii in care doriti sa il puneti;

  • Puneti blatul in tava;

  • Taiati cascavalul, mozarella si gorgonzola cubulete mici;

  • Ungeti blatul de pizza cu sos;

  • Taiati rosiile rondele si puneti-le deasupra;

  • Intre feliile de rosii proaspete adaugati rosii uscate;

  • Adaugati peste acestea cele 3 tipuri de branzeturi;

  • Taiati ceapa verde marunt si presarati pe deasupra;

  • Adaugati apoi cimbru, sare si piper;

  • Dispuneti egal frunzele de busuioc pe toata suprafata pizzei si stropiti-o cu putin ulei de masline;

  • Incingeti cuptorul la 200-210 grade Celsius si introduceti pizza inauntru;

  • Lasati-o cca 10-15 minute pana se rumeneste;

    Pofta buna !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "O pizza de te lingi pe degete" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza Bolognese