Aluat de pizza cu vin şi oregano

de Ade200 in Pizza, 19 Ian 2013 | 1760 vizualizari

 

Am luat rețeta de pe linkurile de mai jos, vizionați-le pentru ca e mai clar dacă vezi.

Primul arată pregătirea aluatului și al doilea cum se întinde. L-am pregătit mai demult, azi vreau să repet figura.
Succes!



http://www.marmiton.org/pratique/techniques-culinaires-video-cuisine_pate-a-pizza-a-l-origan-et-au-vin-blanc.aspx

http://www.marmiton.org/pratique/techniques-culinaires-video-cuisine_etaler-la-pate-a-pizza.aspx

 

INGREDIENTE

  • 250 g de făină
  • 10 g de drojdie proaspătă
  • 125 ml de apă călduţă
  • 1 linguriţă de ulei de măsline
  • 1 linguriţă de oregano
  • 30-40 ml de vin alb
  • 1 vârf de cuţit de sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat de pizza cu vin şi oregano:

Dizolvă drojdia în apă călduţă, adaugă vinul alb.


Pune faina în castron, fă loc în mijloc, pune uleiul, sarea, oreganul. Amestecă folosind degetele, adaugă drojdia. Amestecă până obţii o sferă, frământă energic. Pune pe planşetă, frământă aducând marginile spre interior.


Rulează aluatul, prinde-l cu mâna, dă-l prin făină şi loveste-l de planşetă. Refă sfera.


Acoperă cu un şervet şi lasă-l la temperatura camerei sau în folie de celofan nu prea strânsă, la frigider, dacă nu prepari imediat pizza.


Împarte aluatul în 2. Înfăinează planşeta uşor. Întinde cu sucitorul, mişcându-l mereu ca să nu se lipească şi să iasă rotund.


Lucrează repede şi energic, trage aluatul cu mâna. Pune pe hârtie de copt şi garniseşte cu ce doreşti.


Coace la temperature de 250– 300°C, cam 8 minute, depinde de garnitură.


 

TIPS-URI

1

Am făcut 2 porţii în fotografii, adica pentru 4 pizza.

2

În cuptorul meu a durat mai mult decât în reţeta originală.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de pizza cu vin şi oregano" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Vacuum Blender HB300SV

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

COMENTARII (5)

gaby_gabytza 1

19.01.2013, 13:08

MotanLaOale 1

19.01.2013, 23:25

Mihaela11_jo 1

03.03.2013, 20:24

Foarte aromat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9780 puncte

oanapl

8920 puncte

RODIMUR

8820 puncte

Rocsi

7100 puncte

Valclaudia

5880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura televizor
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza de casa cu de toate