Placinta sarata cu branza si dovlecel

de T I M E A in Pizza, 19 Mar 2015 | 1120 vizualizari

 

Placintele acestea le-am facut de foarte mult timp, acu doua luni, chiar de ziua mea si de atunci am tot postat retete si astea au ramas deoparte :). Le-a venit randul sa fie postate in cele din urma.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare mare
  • 1 lingurita zahar
  • 340 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
  • Umplutura:
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde/galben ( al meu era pe jumatate galben si pe jumatate verde, deci perfect)
  • 1 ceapa alba mica
  • 1 ceapa rosie potrivita
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 dovlecei mici
  • 100 gr cascaval
  • 1 cutie branza Delaco cu verdeata
  • 1 ou + 1 albus ( galbenusul il folosim la uns impreuna cu 3 lingurite de lapte)
  • un pic de sare si piper
  • 8 linguri ketchup de casa sau cumparat, usor picant (cate 4 linguri pentru fiecare placinta)
  • condimente mediteraneene
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta sarata cu branza si dovlecel:

Intr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml apa calduta si lasam la dospit aprox 10 minute.


Punem intr-un vas faina si amestecam cu sarea, iar in mijloc facem o gaura in care turnam drojdia dospita. Framantam cu mana si adaugam restul de apa calduta si spre final adaugam uleiul. Terminam de framantat cand aluatul nu se mai lipeste de degete.


Presaram deasupra putina faina, acoperim cu un prosop si punem la loc cald ferit de curenti de aer aprox 1 ora.


In acest timp ne ocupam de umplutura.


Curatam si spalam legumele.


Ceapa o taiem in doua si apoi o feliem, iar ardeii ii taiem felii, dar nu foarte mici. Calim ceapa impreuna cu ardeii, intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Lasam deoparte la racit


Pregatim doua tavi, eu am folosit una rotunda si una dreptunghiulara mai mica (aprox 25/30 cm) punand foaie de copt in fiecare


Intindem pe rand doua foi putin mai mari decat tavile in care urmeaza a fi puse, si le asezam cu grija in tavi.


Ungem fiecare foaie de aluat cu ketchup si impartim legumele calite pe ambele foi


Intr-un bol mixam cu un tel oul, albusul, crema de branza si adaugam un pic de sare si piper


Acest mix la fel il impartim in cele doua tavi peste legume.


Urmeaza apoi cascavalul taiat felii mici, iar peste cascaval punem dovlecelul taiat felii subtiri


Tragem usor marginile aluatului putin peste umplutura, apoi ungem cu o pensula peste tot cu galbenusul de ou amestecat cu 3-4 lingurite de lapte.


Rasnim deasupra condimente mediteraneene.


Dam tavile la cuptor timp de aprox 30 de minute in cuptorul preincalzit la 175 de grade sau la foc mediu.


Scoatem tavile din cuptor si servim placinta calda sau rece, dupa preferinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta sarata cu branza si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

MOKUSKA 1

20.03.2015, 11:31

eu vreau cu branza

T I M E A 1

20.03.2015, 11:46

Pai cu branza sunt placintele Ildi

Bya Ralu 1

26.03.2015, 02:27

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume, cu zdrențe de ouă

de RODIMUR 4

ieri la 18:40

Rulada din biscuiti cu crema de cocos si zmeura

de laura_n 6

ieri la 15:26

Desert american apple pie

de Oana 8

ieri la 15:25

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza dulce