Pizza Shaorma

de Panacris in Pizza, 25 Sep 2013 | 4702 vizualizari

 

Deci cum spuneam, concursul ăsta e o mare provocare;) Așa că testăm fel de fel de pizze;) În seara asta vă aduc una inedită, care combină felurile preferate ale lui Robert, pizza și shaorma;) Se pare că a ieșit ceva bun;) Eu încă nu am probat, dar Zmeii au fost încântați ;)

 

INGREDIENTE

    • INGREDIENTE PENTRU BLAT
    • faina 700 g,
    • sare iodata 1 lingura,
    • zahar 2 linguri,
    • drojdie uscata 2 linguri,
    • apa 400 ml,
    • ulei de măsline 4 linguri.
    • PENTRU UMPLUTURĂ:
    • cașcaval Delaco cca. 100 g,
    • piept de pui prăjit cca. 250 g,
    • cartofi prăjiți cca. 250 g,
    • castraveți murați cca. 4 bucăți,
    • ceapă roșie cca. 2 bucăți,
    • varză dulce cca. 250 g,
    • ketchup dulce Univer cca. 200 ml,
    • oregano cca. 3 g,
    • usturoi cca. 4 căței

Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Shaorma:

In recipientul masinii de paine se pune apa, faina cernuta, sarea, zaharul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.


Între timp se feliază ceapa roșie, castraveții murați, varza și pipetulde pui prăjit. Pentru a se obține cartofii prăjiți, se curăță 2-3 bucăți medii, se taie și se prăjesc în puțin ulei de rapiță, apoi se scot se scurg de ulei și se lasă deoparte . Se pregatesc tăvile tapetându-le cu foaie de pergament. Dupa ce aluatul a crescut, se pune pe planșeta de lucru presarată cu făină și i se dă forma rotundă de pizza. Se așează în tăvi și se începe montarea pizzei. Se pune primul strat de ketchup Univer, apoi se rade puțin cașcaval, se adaugă pe rând carnea de pui, cartofii prăjiți, castraveții feliați, ceapă tăiată rondele, varza fideluță, apoi un nou strat de ketchup, usturoi tocat mărunt, cașcaval ras și oregano. Se introduc pizzele în cuptorul încins in prealabil, se lasă la cuptor cca. 20 de minute.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Shaorma" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Pushaa 1

07.02.2014, 15:06

Bya Ralu 1

31.03.2014, 05:52

arata bine

babi5 1

28.10.2014, 09:30

Buna tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu rucola si prosciutto crudo