PIZZA TARANEASCA

de merisor in Pizza, 14 Iul 2012 | 6603 vizualizari

 

Este o reteta care se face atunci cand ramane un surplus de la un gratar copios(mici, carnati, ceafa de porc...pui, etc). Eu o stiu de la tara unde bunica mea folosea jumari sau carne de la garnita.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 150-200g branza veche(telemea)
  • 750ml lapte dulce
  • 8 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2-3carnati
  • piept de pui(daca e afumat e si mai bun)
  • 2 copanele
  • sunca presata sau kaizer(eu am pus kaizer afumat)
  • 1 ardei kapia mare
  • 2 cepe
  • ulei
  • 2-3 catei de usturoi
  • marar
  • 1 cutie ciuperci(360g)
  • cascaval ras(200g)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PIZZA TARANEASCA:

Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in ulei, se adauga si ardeiul taiat marunt, usturoiul si ciupercile cu putin delikat sau sare. Eu intotdeauna pun si o lingura de apa sa nu se simta gustul acela de prajit(care e ff bun, dar nu face bine la stomac)


Ingredientele pe baza de carne se taie feliute sau cubulete mici si se adauga peste ciuperci, se mai lasa putin pe foc cateva minute(sub 10) apoi se pun intr-o sita sa se scurga surplusul de ulei


Intre timp se bat ouale intregi, se pune un plic praf de copt, branza sfaramata cu furculita sau data pe razatoare, se pune faina si se dilueaza cu laptele rece. Trebuie sa iasa un aluat de consistenta celui de clatite, dar putin mai gros. Se amesteca ingredientele din carne in aluat, se mai pune o legatura de marar tocat marunt, se aseaza in tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor 35-40'. Cand este gata se scote din cuptor, se pune cascavalul ras deasupra si se baga din nuo la cuptor, dar cu focul stins pentru ca e suficient de cald incat sa se topeasca si chiar sa faca o crusta cascavalul.Se poate servi cu muraturi sau chiar si cu ketchup ca la pizza.


Va dati seama cum iese cu jumari si carne de la garnita si sa mai fie si afumate.....aunci!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "PIZZA TARANEASCA" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Criss 1

12.02.2013, 15:21

Foarte faina si buna si hipercalorica.

babi5 1

12.02.2013, 16:24

Am salivat de pofta !! buna ,bunaaa!!!

Retete_din_suflet 1

15.02.2013, 05:07

ce bine arata, cred ca e senzationala la gust! ce mie pofta! o voi incerca neaparat! bravo

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu salam si ciuperci