Aluat de pizza (JAMIE OLIVER)

de ione21 in Pizza, 26 Ian 2014 | 14703 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 gr făină albă
  • 200 gr griş
  • 550-650 ml apă călduţă
  • 2 plicuri drojdie uscată sau un pătrăţel de 25 grame
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 linguriţă sare
  • 3 linguri ulei măsline
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat de pizza (JAMIE OLIVER):

Se amestecă făina, grişul, sarea şi se face o adâncitură în mijlocul castronului, în care se pune uleiul de măsline; Drojdia se amestecă cu apa şi zahărul şi se lasă să stea 2-3 minute, după aceea se toarnă în adâncitura făcută în făină şi se amestecă totul încet cu o lingură; După ce nu mai merge amestecăm cu lingura, frământam aluatul cu mâinile aproximativ 10 minute; Lăsăm la crescut vreo 25-30 minute, după care împărţim în 5-6 bucăţi şi facem pizza cu ce ne place

 

TIPS-URI

1

*** Mie mi-au iesit 5 pizza a câte 350 grame fiecare, dar data viitoare voi face 6 că au fost puţin prea grosuţe

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de pizza (JAMIE OLIVER)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Krystyan Trendy 1

27.01.2014, 13:32

bun bun

Alexandra Burz 1

28.01.2014, 22:58

Gagarin 1

08.06.2014, 17:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aluat de pizza