Covrigi sarbesti

de yammy in Pizza, 14 Mai 2009 | 11737 vizualizari

 

Reteta by Laura Laurentiu

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina
  • 300 ml apa calda
  • 200 ml lapte cald
  • 100 ml ulei
  • 1 lg de zahar
  • 1 lingurita sare
  • 15 gr drojdie granulata
Pentru finisat:
  • 1 ou batut
  • 3 linguri de faina
  • 1 lingurita de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi sarbesti:

-se dizolva drojdia si zaharul in putzin lapte cald si se lasa 10 min

-intr-un vas mare se pun faina amestecata cu sarea, laptele, apa, maiaua si uleiul

-se amesteca pana nu se mai prinde de mana

-se lasa 30 min acoperit cu un prosop, timp in care isi dubleaza volumul

-se pregateste amestecul sarat cu care se vor prelinge covrigii amestecand faina,sarea si atata apa cat e nevoie pentru a se forma un aluat ca de clatite

-pornim cuptorul la 250 grade

-aluatul se imparte in 20-24 de bucati

-se ia o buacata si se ruleaza in forma unui "snur" lung

-se incruciseaza capetele

-si se rasucesc

-se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt si se mai lasa 5 min la temperatura bucatariei

-se ung cu ou batut si se baga la cuptor

-dupa 10 min scoateti tava din cuptor si se preling covrigii cu amestecul sarat

-se mai da la cuptor 6-7 min

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi sarbesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

micleaaugustin 1

26.05.2010, 17:51

arata apetisant

Alexandra Elena 1

26.03.2013, 22:39

buni

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta taraneasca cu gutui
  • 09

    MI

  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Covrigi sarbesti