Pizza taraneasca

de Ancutsa in Pizza, 17 Apr 2019 | 907 vizualizari

 

Pizza cu blat subțire, pufos, decorată cu diferite salamuri, șuncă, măsline și ardei roșu, foarte gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie proaspătă,
  • aprox 500 g făină,
  • 4 linguri ulei,
  • 350 apă călduță,
  • o linguriță sare,
  • o linguriță oregano uscat,
  • o linguriță busuioc uscat,
  • 300 g salam de porc,
  • 100 g salam crud uscat,
  • 100 g șuncă țărănească,
  • 50 g șuncă,
  • 1 ardei roșu,
  • 100 g măsline negre fără sâmburi,
  • cașcaval ras după gust,
  • ketchup dulce după gust.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza taraneasca:


Mai întâi se pregatește aluatul: se dizolvă drojdia în apă călduță, se adaugă uleiul, sarea și făină în ploaie, treptat, amestecând și frământând până se obține un aluat bun de întins.


Se lasă la crescut 30 minute, pentru a fi mai pufos.


Între timp, se feliază salamurile în fâșii lungi și subțiri sau triunghiuri, cât mai variat. Se feliază și măslinele în jumătăți, pe lungime. Ardeiul roșu se taie rondele subțiri.


Se presară făină pe masă, se împarte aluatul în două bucăți și apoi se întinde prima bucată într-un strat subțire. Se unge aluatul cu ketchup, se presară busuioc și oregano, se ornează după gust și se acoperă cu cașcaval ras. Se transferă, cu ajutorul unui făcăleț, într-o tavă specială pentru pizza și se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 25-30 de minute sau până se rumenește.


Se obțin 2 pizza, fiecare cu diametrul de 33 cm.



Timp de pregătire: 1 h


Timp de coacere: 1 h


Porții: 8.



Poftă Bună!


Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/04/pizza-taraneasca.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza taraneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Merisor 1

19.04.2019, 06:21

Bună pizza!

Ancutsa 1

19.04.2019, 15:32

Multumesc mult, Merisor!

Gherca Daniela 1

22.04.2019, 21:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort Tiramisu
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulori cu șuncă, cașcaval și baby spanac

ieri la 21:37

Briose cu ton si masline

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Tocanita de ficatei de pui, cu mamaliguta

de RODIMUR 7

ieri la 09:27

RETETA RECOMANDATA
Pizza turceasca