Pizza turceasca

de Dana_Retetegg in Pizza, 7 Dec 2012 | 5734 vizualizari

 

Pentru ca ne place sa testam tot ce mai apare 'la moda' pe net, am decis sa incercam o pizza turceasca.

Ne-a placut super mult, e ceva diferit de pizza clasica, dar la fel de buun! Nu o ratati, merita din plin sa-i acordati o sansa :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina,
  • 1 cub (25g) drojdie,
  • 200 ml lapte caldut,
  • 2 lingurite de zahar,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 3 linguri de ulei.
  • Topping:
  • 300 gr carne de porc,
  • 1 ceapa,
  • 1 ardei rosu,
  • sare,
  • piper,
  • oregano,
  • busuioc,
  • sos de rosii (ketchup),
  • 2 rosii in bulion,
  • cascaval,
  • un praf de curry,
  • 1 ou.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza turceasca:

Punem faina cernuta intr-un bol.



Adaugam sare si zahar.



Drojdia o dizolvam in lapte caldut si o adaugam peste faina. Punem uleiul si framantam un aluat elastic dar nu foarte moale.



Lasam 1 ora sa creasca la loc cald. Apoi modelam aluatul.


Il intindem pe masa infainata, si ii dam o forma diferita de cea obisnuita (rotunda), mai lunguiata.



Carnea de porc se toaca fin in robot, la fel ceapa si ardeiul. Puteti pune carne tocata, eu am preferat sa o cumpar intreaga si sa o toc eu.



Punem carnea, ceapa si ardeiul la calit. Cand sunt aproape gata adaugam condimentele, rosiile tocate marunt si sosul de rosii. Amestecam bine apoi dam deoparte sa se raceasca putin.



Punem umplutura pe mijlocul foii de aluat, apoi ridicam marginile si unim la capete.



Mie mi s-a parut ca arata ca o barcuta :)



Am uns marginile cu ou batut si deasupra umpluturii am ras cascaval.



Am pus pizza intr-o tava bine infainata.



Am lasat 15 minute la cuptor la foc mediu.



Un super deliciu!! Yummi!

 

TIPS-URI

1

De obicei se face umplutura din carne de oaie, dar cum mie nu-mi place am pus porc

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza turceasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (56)

elucubratiiculinare 1

07.12.2012, 22:59

yammy

Dana_Retetegg 1

07.12.2012, 23:32

Merci

Ligia Bxl 1

24.07.2013, 00:04

am sa incerc si eu,eu mananc asa ceva aici de la magazinele turcilor,au aceeasi forma si sper ca si gustul sa fie,merci

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Pizza turceasca