Plachie de pui

de Rocsi in Pui, 3 Mar 2012 | 9530 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • 3 cepe
  • 250 gr rosii in suc propriu
  • 2 morocovi
  • 1 ardei rosu
  • 4 catei de usturoi
  • 1 canita cu vin
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri ulei
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingurita rasa cu marar
  • 2 foi de dafin
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de pui:

Pulpele de pui le spalam bine si le tamponam cu un servet de bucatarie.

Le condimentam cu putina sare si piper ,apoi le punem pe o tigaie grill(se poate pune si intr-o tigaie cu ulei).

Le rumenim pe ambele parti ,apoi le scoatem pe o farfurie.


Curatam ceapa si o tocam marunt.

Morcovul il curatam,il taiem pe lung ,pe jumatate,apoi il facem feliute.

Rosiile le taiem cubulete.

Ardeiul il curatam de seminte si il taiem patratele potrivite.

Punem intr-o tigaie uleiul la incins.

Adaugam ceapa si o lasam sa se inmoaie 2-3 minute,apoi punem morcovul si ardeiul.

Lasam inca 2-3 minute pe foc si adaugam rosiile cu tot cu sucul lor.

Condimentam cu putina sare,piper si boia de ardei dulce ,dar punem si mararul.

Mai lasam putin sa scada si tragem tigaia de pe foc.

Usturoiul il curatam,il pisam si il punem peste legumele trase la tigaie.

Punem vinul peste si amestecam.

Intr-un vas roman(sau de ceramica,yena) punem pe fund putina sare si piper(daca folositi un vas roman il tineti macar 1 ora inainte cu apa).


Asezam pulpele rumenite,apoi turnam amestecul de legume cu vin.

Deasupra rupem bucatele foile de dafin.


Dam vasul acoperit in cuptor si il aprindem.

Il lasam la o temperatura potrivita pana ce pulpele sunt bine patrunse.

Cand s-au facut foarte bine ,descoperim vasul si il mai lasam cam 10 minute.

Il scoatem din cuptor,iar deasupra presaram patrunjel verde.

Este o bunatate.

Abia astept sa vina vara,sa cumpar mai multe legume proaspete si sa fac iar aceasta plachie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

MotanLaOale 1

05.03.2012, 14:33

bun bun

ionix 1

08.03.2012, 17:31

Sper să am timp s-o fac sâmbătă. Ti puuup!

Rocsi 1

08.03.2012, 22:23

Multumesc Vladimir!!
-Daca faci sa-mi spui daca ti-a placut!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Plachie de pui