Plachie de pui

de Rocsi in Pui, 3 Mar 2012 | 9074 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • 3 cepe
  • 250 gr rosii in suc propriu
  • 2 morocovi
  • 1 ardei rosu
  • 4 catei de usturoi
  • 1 canita cu vin
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri ulei
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingurita rasa cu marar
  • 2 foi de dafin
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de pui:

Pulpele de pui le spalam bine si le tamponam cu un servet de bucatarie.
Le condimentam cu putina sare si piper ,apoi le punem pe o tigaie grill(se poate pune si intr-o tigaie cu ulei).
Le rumenim pe ambele parti ,apoi le scoatem pe o farfurie.

Curatam ceapa si o tocam marunt.
Morcovul il curatam,il taiem pe lung ,pe jumatate,apoi il facem feliute.
Rosiile le taiem cubulete.
Ardeiul il curatam de seminte si il taiem patratele potrivite.
Punem intr-o tigaie uleiul la incins.
Adaugam ceapa si o lasam sa se inmoaie 2-3 minute,apoi punem morcovul si ardeiul.
Lasam inca 2-3 minute pe foc si adaugam rosiile cu tot cu sucul lor.
Condimentam cu putina sare,piper si boia de ardei dulce ,dar punem si mararul.
Mai lasam putin sa scada si tragem tigaia de pe foc.
Usturoiul il curatam,il pisam si il punem peste legumele trase la tigaie.
Punem  vinul peste si amestecam.
Intr-un vas roman(sau de ceramica,yena) punem pe fund putina sare si piper(daca folositi un vas roman il tineti macar 1 ora inainte cu apa).

Asezam pulpele rumenite,apoi turnam amestecul de legume cu vin.
Deasupra rupem bucatele foile de dafin.

Dam vasul acoperit in cuptor si il aprindem.
Il lasam la o temperatura potrivita pana ce pulpele sunt bine patrunse.
Cand s-au facut foarte bine ,descoperim vasul si il mai lasam cam 10 minute.
Il scoatem din cuptor,iar deasupra presaram patrunjel verde.
Este o bunatate.
Abia astept sa vina vara,sa cumpar mai multe legume proaspete si sa fac iar aceasta plachie.

 

RETETA IN IMAGINI

Plachie de pui-0
Plachie de pui-1
Plachie de pui-2
Plachie de pui-3
Plachie de pui-4

COMENTARII (27)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

05.03.2012, 14:33

bun bun

ionix

ionix 1

08.03.2012, 17:31

Sper să am timp s-o fac sâmbătă. Ti puuup!

Rocsi

Rocsi 1

08.03.2012, 22:23

Multumesc Vladimir!!
-Daca faci sa-mi spui daca ti-a placut!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!