Placinta aperitiv

de Ana_Maria_P in Aperitive / Garnituri, 30 Ian 2013 | 3294 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri iaurt(sau un Cremosso mic)
  • 7-8 linguri de ulei
  • sare
  • Pentru compozitie:
  • 500 g ficat pui
  • 500 g inimioare + pipote
  • 2 cartofi micuti
  • 4 oua + 1 ou pentru uns
  • condimente
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta aperitiv:

Se pune faina intr-un bol mare, se face o gaura in mijloc si se pun restul ingredientelor, se framanta un aluat pana devine elastic si se pune in folie alimentara la frigider pana preparam umplutura.


Punem la fiert ficatul impreuna cu inimioarele si pipotele, schimbam apa de 3 ori.Separat punem si cartofii la fiert. Dupa ce s-au racit tocam cubulete ficatelul, inimioarele pipotele si cartofii, le asezonam cu sare, piper si cimbru(sau alte condimente) si spargem cele 4 oua peste sa le lege compozitia.


Cat timp se odihneste aceasta, scoatem aluatul din frigider, si il impartim in 2 parti inegale. Partea mai mare facem o foaie astfel incat sa imbracam o forma de tarta unsa in prealabil cu unt, punem compozitia si deasupra intindem o foaie cat sa acoperim placinta. Ungem cu ou batut bine si o dam la cuptor pana se rumeneste pe margini.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

mamaieelena 1

30.01.2013, 21:51

Ana_Maria_P 1

30.01.2013, 22:28

E foarte buna, va trimit data viitoare

MotanLaOale 1

31.01.2013, 09:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada cu crema de ness si visine

de Rocsi 9

ieri la 19:30

Pastă de ardei kapia copți și fasole boabe

de RODIMUR 5

ieri la 16:31

 Tortellini cu sunca si sos cremos

pe 18.01 la 18:46

RETETA RECOMANDATA
Vafe-Gaufres sarate cu morcovi si carne de pui