Placinta aperitiv cu iaurt si foietaj

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 26 Iun 2013 | 13926 vizualizari

 

Am facut in genul acesta placinta cu aroma de portocale ca desert si foarte buna a iesit, asa ca m-am gandit sa fac si ca aperitiv si am fost multumita de rezultat.
Si in plus, m-am jucat cu formele de biscuiti achizitionate din camara.
M-am inspirat de la bucatarasul dragalas Oana : http://www.bucataras.ro/retete/orange-pie-40421.html

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet foietaj Bella
  • 400 gr iaurt degresat
  • 4 oua
  • 300 gr piept de pui
  • 300 gr ceafa de porc afumata
  • 350 gr ciuperci din conserva
  • 1 ceapa
  • 1 capatana usturoi
  • cateva bucati de gogosar murat
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 lingurita apa
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 plic praf de copt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta aperitiv cu iaurt si foietaj:

Mai intai decongelam foietajul, care tine loc de faina pentru ca se va umfla in amestec cu restul ingredientelor si se va coace frumos.

Tocam ceapa si usturoiul si le inabusim in ulei si apa cateva minute, apoi adaugam ciupercile taiate si scurse bine, invartim de cateva ori cu o spatula de lemn si adaugam pieptul de pui taiat cubulete. 

Potrivim de sare, adaugam si conimentele si mestecam pana se patrunde destul de bine, apoi adaugam ceafa de porc taiata tot cubulete. Mai lasam cateva minute dupa care dam la rece.

Batem ouale bine cu putina sare, adaugam iaurtul in care am dizolvat praful de copt apoi amestecam cu celelalte ingrediente racite si cu gogosarul taiat cubulete.

Intindem foaia de aluat si o decupam cu ajutorul formelor.

Ungem o tava de 23/36 cm cu ulei si punem compozitia rezultata in ea. Asezam din loc in loc decupajele de foietaj, dar mai pastram cateva si pentru final.

Dam la cuptor pentru 35-40 minute la 180 grade. Cu aproximativ 10 minute inainte de a opri cuptorul, scoatem tava si asezam deasupra restul de decupaje oprite, astea asa pentru a arata frumos. 

Eu am fost tare incantata de rezultat si de asemeni restul familiei!

TIPS-URI

1

As recomanda pentru aceasta foile de placinta subtiri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta aperitiv cu iaurt si foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (45)

babi5 1

27.06.2013, 21:35

tate bunatate

Merisor 1

27.06.2013, 21:43

Babi

COSTEO 1

29.06.2013, 15:12

Ce bunatate,arata f bine Meri

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta sarata cu telemea si masline