Tarta cu carne

de Miha in Aperitive / Garnituri, 15 Oct 2010 | 4293 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 g unt
  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita cimbru
  • Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 1/2 cana suc de rosii
  • 1 ou
  • patrunjel verde
  • busuioc
  • sare si piper
  • 50 g cascaval pentru presarat deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu carne:

Aluat:

Se amesteca faina cu sare, praful de copt si cimbru. Untul moale si oul se adauga peste faina si se framanta un aluat elastic, nelipicios.

Umplutura:

Pieptul de pui se toaca. Ceapa si usturoiul tocate marunt se calesc usor in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga carnea si amestecand continuu se perpeleste pe toate partile, pana se albeste. Adaugam sucul de rosii, acoperim cu capac si lasam la foc mic pana scade toata zeama. Se potriveste gustul de sare, piper si busuioc. Se da deoparte si se lasa la racit. Dupa ce s-a racorit adaugam patrunjel verde tocat marunt, oul si omogenizam.

Intindem 2/3 din aluat intr-o foaia subtire, putin mai mare decat diametrul tavii de tarta. Punem aluatul in tava, il intindem bine si-l intepam din loc in loc cu furculita. Repartizam umplutura de carne, nivelam si acoperim cu strat subtire de cascaval ras. Din restul de aluat taiem fasii, decupam diverse forme, dupa preferinta, pe care le punem deasupra tartei.

Dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Se serveste calda, dar este buna si rece.

 

COMENTARII (67)

dentistutza

dentistutza 1

21.10.2010, 19:36

grozavie..

Miha

Miha 1

21.10.2010, 20:33

Multumesc Ionela Dentistuta

babi5

babi5 1

25.09.2013, 13:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!