Tarta cu carne

de Miha in Aperitive / Garnituri, 15 Oct 2010 | 4989 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 g unt
  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita cimbru
  • Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 1/2 cana suc de rosii
  • 1 ou
  • patrunjel verde
  • busuioc
  • sare si piper
  • 50 g cascaval pentru presarat deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu carne:

Aluat:


Se amesteca faina cu sare, praful de copt si cimbru. Untul moale si oul se adauga peste faina si se framanta un aluat elastic, nelipicios.


Umplutura:


Pieptul de pui se toaca. Ceapa si usturoiul tocate marunt se calesc usor in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga carnea si amestecand continuu se perpeleste pe toate partile, pana se albeste. Adaugam sucul de rosii, acoperim cu capac si lasam la foc mic pana scade toata zeama. Se potriveste gustul de sare, piper si busuioc. Se da deoparte si se lasa la racit. Dupa ce s-a racorit adaugam patrunjel verde tocat marunt, oul si omogenizam.


Intindem 2/3 din aluat intr-o foaia subtire, putin mai mare decat diametrul tavii de tarta. Punem aluatul in tava, il intindem bine si-l intepam din loc in loc cu furculita. Repartizam umplutura de carne, nivelam si acoperim cu strat subtire de cascaval ras. Din restul de aluat taiem fasii, decupam diverse forme, dupa preferinta, pe care le punem deasupra tartei.


Dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.


Se serveste calda, dar este buna si rece.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (67)

dentistutza 1

21.10.2010, 19:36

grozavie..

Miha 1

21.10.2010, 20:33

Multumesc Ionela Dentistuta

babi5 1

25.09.2013, 13:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute cu cascaval