Placinta Bengoasa

de Constelatialeu in Porc, 2 Feb 2017 | 2909 vizualizari

 

Acum eu sper sa fie buna placinta asta si sa nu arunce bucatarasii cu ea dupa mine......

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete aluat foitaj Bella, 4 foi a 400 g fiecare
  • Umplutura
  • 2 kg carne, fleica si pulpa de porc, tocata
  • 230 g branza de oaie
  • 250 g cascaval afumat
  • 660 g ciuperci
  • 11 legaturi ceapa verde
  • 3 morcovi
  • piper
  • sare
  • 6 oua + 2 albusuri
  • Pentru uns
  • 2 galbenusuri+ 2 linguri lapte
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta Bengoasa:

Mai intai, scoatem aluatul sa se dezghete. Pregatim carnea pentru tocat, o taiem in bucati mai mici si o tocam prin sita mai mare. Pregatim legumele, curatam morcovul si il dam prin razatoarea mare, curatam ciupercile si le taiem bucati mai maricele, curatam si taiem ceapa verde. Radem branza si cascavalul pe razatoarea mare. Asezam pe foc tigaia wok, lasam se incinga, punem putin ulei si adaugam ceapa si morcovul, presaram un pic de sare ( nu foarte multa, avem branza de oaie care e un pic mai sarata). Calim legumele, apoi le scoatem intr-un castron incapator. Curatam tigaia wok, punem pe foc din nou, picuram putin ulei si adaugam ciupercile, le calim si pe ele pana scad aproape jumatate, adaugam piper. Scoatem ciupercile din tigaie cu ajutorul spumarului, avand grija sa scurgem zeama lasata de ciuperci. Adaugam ciupercile peste ceapa si morcov. Curatam tigaia, o punem din nou pe foc, adaugam putin ulei, apoi punem carnea tocata si un pic de sare, o calim si apoi o adaugam peste ciuperci, ceapa si morcov, avand grija sa scurgem zeama formata. Amestecam bine totul, apoi adaugam branza si cascavalul, omogenizam, la final, adaugam cele 6 oua si 2 albusuri, omogenizam bine compozitia. Am folosit doua tavi cu dimensiuni de 40/30 cm. Am tapetat tavile cu hartie d ecopt, apoi am intins prima foaie de aluat, am intepat foaia cu furculita si am adaugat jumatate din umplutura. Deasupra m-am jucat un pic si am facut un grilaj din cealalata foaie de aluat. Am intepat cu furculita, fasiile de aluat, apoi am uns cu galbenus de ou cu lapte. Am introdus tava in cuptorul preincalzit, sub tava am bagat un ibric cu apa, sa nu se arda aluatul. Am lasat tava in cuptor cca 35-40 min. E buna calda , dar si rece, ca rece o sa o mancam....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta Bengoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

mirela0911 1

06.02.2017, 11:27

Bună a fost! Am luat și la pachet pentru drum!

dantes 1

08.02.2017, 07:53

Super!

kytz 1

08.02.2017, 10:25

Faină plăcintă!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu carne de porc