Placinta coapta pe lespede

de mimmi in Aperitive / Garnituri, 29 Ian 2013 | 1792 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 1 kg faina
  • 2 oua mari
  • 50 g drojdie proaspata
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • Pentru umplutura de branza:
  • 300-350 g branza(cas,telemea,branza de burduf etc)
  • marar proaspat
  • cozi de ceapa verde
  • sare,piper
  • Pentru umplutura de varza:
  • 1 kg varza alba
  • 1 lingura ulei
  • sare,piper + silvoita +ulei pt.uns +lespede
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta coapta pe lespede:

Amestecam drojdia sfarmata cu laptele caldut si zaharul,lasam deoparte 5 minute .Intr-un bol,cernem faina,adaugam maiaua,ouale,sare si ulei.Framantam un aluat elastic pe care il lasam la dospit cca 1 h,intr-un loc cald.


Intre timp pregatim umpluturile. Razalim/sfarmam branza si o amestecam cu sare,piper,marar tocat dupa gust si cozi de ceapa verde taiata marunt. Varza taiata fidea se caleste intr-o lingura de ulei,pana se inmoaie,moment in care o condimentam cu sare si piper dupa gust,o lasam la racit.


Incingem lespedea,prima data o ungem si cu putin ulei. Rupem bucatele de aluat,le intindem cu sucitorul,pe jumatate intindem din umpluturile de mai sus. Impaturim placintele,aducand jumatatea ramasa goala de aluat,peste umplutura,apasand pe margine cu degetele. Ungem placintele cu putin ulei pe ambele parti si le coacem pe lespede cca 2 minute pe fiecare parte.


Procedam la fel pana se termina aluatul. Le servim asa sau le ungem cu smantana...yummy yummy (*_*) Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta coapta pe lespede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

danakarin 1

30.01.2013, 06:36

Super! Dar am o mica nelamurire. Lespedea pe ce o pui? Pe varta in curte? In cuptor? Pe aragaz?

Ina 1

30.01.2013, 08:51

ce bunatate!
La multi ani!

mimmi 1

30.01.2013, 14:41

Multumesc !
Dana,pe aragaz am facut.
Multumesc frumos,Ina !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34