Placinta cu bacon si oua

de micky in Aperitive / Garnituri, 12 Sep 2011 | 2503 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt placinta:
  • 150g unt
  • 350g faina
  • 50g grasime vegetala solida sau untura tare (bloc)
  • 75-90ml apa calduta
  • Pt umplutura:
  • 2 linguri ulei
  • 150-200g bacon afumat sau kaiser taiat bucatele
  • o ceapa mica taiata marunt
  • 5 oua
  • o lingura de patrunjel taiat marunt
  • sare, piper
  • putin lapte(o lingura)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu bacon si oua:

Pt placinta: se pune faina si sarea intr-un bol, se adauga apoi grasimea(untul si grasimea vegetala) taiata bucatele mici si se amesteca pana se formeaza firimituri mai mari. Se adauga apoi apa, putin cate putin, si se framanta bine. Se inveleste folie alimentara si se da la frigider pt 30 de min. Dupa aceea, 3/4 din coca se intinde si se pune pe fundul unei tavi(rotude de preferat) si se mai da 30 de min la frigider.


Pt umplutura: se caleste baconul 3-4 min. Se adauga ceapa si se mai calesc impreuna inca 3-4 min si se scot pe servetel de bucatarie pt a elimina surplusul de grasime. Se toarna in tava cu coca, se fac 5 locuri unde se pun ouale intregi si deasupra se pune patrunjelul tocat. Se intinde si sfertul de coca ramas si se pune deasupra ca si capac. Se unge cu lapte sau puteti folosi ou batut. Se baga la cuptorul preincalzit la 200 de grade pt 10 min apoi scadem temperatura la 180 si mai lasam inca 20 de min.


Se pot face si placintele individuale, perfecte pt picnic.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu bacon si oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

mamaieelena 1

12.09.2011, 16:36

buna mmmce buna

Bunica 1

12.09.2011, 16:51

Supeeeeer !

jolygina 1

12.09.2011, 22:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu ciuperci pleurotus și smântână

de RODIMUR 5

ieri la 21:28

Cremșnit Duo

ieri la 19:05

Salata cazaceasca cu sfecla rosie ,fasole si piept de pui

de Ksenya 4

ieri la 17:15

Sandvis ovo-lacto-vegetarian

de RODIMUR 5

ieri la 15:42

Tort cu afine

de anca_rm 6

ieri la 14:49

RETETA RECOMANDATA
Cartofi boieresti