Placinta cu branza

de adry88 in Dulciuri, 27 Iun 2013 | 957 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 2 oua
  • 300 g iaurt
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 cub de drojdie
  • 100 g unt
  • 500 g faina
  • Umplutura
  • 300 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 100 g smantana
  • 2 linguri de faina
  • zeama de lamaie
  • Uns
  • 1 ou
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Aluatul-intr-un vas batem ouale cu zaharul si sarea, adaugam untul topit si iaurtul.  Intr-un vas cernem faina, facem gaura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, amestecul de oua si framantam un aluat elastic si nelipicios (daca este nevoie mai adaugam faina) Acoperim si lasam deoparte la dospit.

Umplutura-batem ouale cu zaharul, adaugam branza de vaci, smantana, zeama de lamaie, faina si amestecam bine, apoi dam la frigider pana o vom folosi.

Impartim coca in 2 bucati. Intindem o foaie subtire dreptunghiulara, adaugam branza pe toata suprafata si rulam capetele pana la jumatate.

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt, acoperim si mai lasam cca 15 minute la dospit. Ungem cu oul batut si dam la cuptorul incalzit pana se rumeneste frumos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Lau 1

27.06.2013, 13:24

placeee

Andreea Caroline 1

27.06.2013, 14:57

adry88 1

27.06.2013, 17:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!