Placinta cu branza de vaci

de Miha in Dulciuri, 22 Sep 2010 | 4276 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 330 g iaurt
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita sare
  • 50 g unt topit
  • 10 g drojdie uscata
  • esenta de vanilie
  • ~500 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 300 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • esenta de rom
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza de vaci:

Umplutura:


Branza se amesteca bine cu ouale usor batute, zaharul si esenta de rom. Daca e prea moale se adauga 1-2 linguri de amidon. Daca branza e prea uscata se adauga 1-2 linguri de smantana.


Aluat:


Oul se bate cu zaharul si sarea. Adaugam pe rand untul topit si racit, iaurtul si esenta.



Faina o punem in cuva masinii de paine, apoi adaugam drojdia si amestecul cu ou. Se selecteaza programul de framantare+dospire.


Daca se framanta cu mana, se urmeaza acelasi procedeu, framantand pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Daca mai este nevoie se adauga cate putina faina.



Aluatul se rastoarna pe masa infainata si se imparte in 2, fiecare bucata o intindem intr-o foaie groasa de cca 0.5 cm grosime.


Pe fiecare din ele se repartizeaza umplutura de branza, apoi se ruleaza cat mai strans posibil. Rulourile obtinute se pun in tavi de cozonac bine unse cu ulei, apoi se lasa la loc caldut pana aproape isi dubleaza volumul. Se ung cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si se dau la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Miha 1

23.09.2010, 10:31

Multumesc Nadina. Vino sa-ti iei borcanul de zacusca si-ti dau si placinta.

Adinacarla 1

23.09.2010, 13:44

imi place tot ce-i cu branza dulce...deci trebuie s-o incerc

Corinuta 1

25.09.2010, 23:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce