Plăcintă cu brânză dulce

de diaconta in Dulciuri, 9 Feb 2014 | 5478 vizualizari

 

Deşi am început zilele astea un fel de dietă,în sensul că consum mai puţină pâine,mai puţine dulciuri,mai puţine prăjeli şi grăsimi (la mine astea dau rezultate),parcă tot de cerea ceva dulce pentru week-end.Si cum zilele trecute făcusem pentru nepoata mea,un chec cu brânzică şi zmeura,mi s-a făcut poftă de ceva cu brânză.Aşa că am făcut o minunăţie de plăcintă,cu aluat de brioşe,pufos şi foarte aromat şi umplutură cremoasă de brânză.Parca aş fi vrut mai multă umplutură.
M-am descurcat cam greu cu frământatul,pentru că m-am folosit doar de o singură mâna(cealaltă fiind accidentata) dar m-am descurcat pâna la urmă.

 

INGREDIENTE

Pentru foaia de placinta:

  • 500 g faina
  • 3 oua+1 albus
  • 50 g zahar
  • 100 g unt
  • 20 g drojdie
  • Lapte caldut
  • O lingurita de sare
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie

Pentru umplutura:

  • 800 g brânza dulce de vaci
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri smântâna
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Stafide înmuiate în rom

Pentru uns:

  • Un galbenus+lapte
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu brânză dulce:

Am pregatit mai întâi aluatul ,care trebuie sa stea la dospit.


Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar,o lingura de faina si putin lapte caldut.Am lasat-o sa dospeasca.


Intr-un castron am pus faina,amestecata cu sarea si zaharul.


Am facut o adâncitura în mijloc si am pus drojdia dospita,ouale,aromele si am început sa framânt adaugând laptele caldut câte putin.


Penru aceasta operatiune am folosit mixerul ,la care am atasat paletele pentru framântat.


Nu trebuie sa puneti prea mult lapte,doar pâna obtineti un aluat omogen si nu prea moale.


Daca totusi e prea moale,mai adaugati faina.


Dupa aceasta,am adaugat câte un cubulet de unt si am framântat în continuare.


Untul trebuie sa fie destul de moale sa poata fi încorporat usor.


Spre final,compozitia se va desprinde de peretii vasului.


Am acoperit cu o folie si am pus la frigider pentru câteva ore.


Pentru umplutura,am mixat brânza cu zaharul,smântâna si aromele ,obtinând o crema de brânza.Apoi am adaugat stafidele ,pe care le înmuiasem în rom,iar apoi le-am scurs.


Am rasturnat apoi aluatul pe masa înfainata si am mai framântat putin.


Am împartit în doua parti,una mai mare pentru foaia de baza si cealalta mai mica,care va fi pusa deasupra.


In tava unsa cu unt si tapetata cu faina,am pus o foaie de aluat.


Deasupra am pus umplutura de branza,apoi am acoperit cu cealalta foaie.


Am mai lasat sa dospeasca cam 15 minute,timp în care am încalzit cuptorul la 200 de grade.


Am uns deasupra cu galbenusul de ou amestecat cu putin lapte si am pus-o la cuptor pentru 45 de minute.


Dupa 15 minute,am redus temperatura la 170 de grade.


Mirosea divin în bucatarie cât timp s-a copt.


Evident nu m-am abtinut si am mâncat o bucatica calda.




S-aveţi poftă!!!!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

Luckycake 1

15.02.2014, 10:14

Arata tare bine

diaconta 1

15.02.2014, 22:10

Multumesc Luckycake

Alexandra Burz 1

24.02.2014, 21:57

La favo fara ezitare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu nutella si marmelada