Plăcintă cu brânză dulce şi zmeură

de diaconta in Dulciuri, 16 Feb 2014 | 3644 vizualizari

 

Imi era poftă de ceva bun cu brânză,ceva care să se pregătească rapid,cu ingrediente puţine,fără prea multe fiţe şi ca o pauză în restricţiile culinare impuse.Aşa că ce poate fi mai bun pentru o dimineaţă mohorâtă şi înca rece de iarnă decât această plăcintă? Luaţi şi o cană mare cu cafea,o carte şi vă strecuraţi înapoi sub păturică.

 

INGREDIENTE

  • Un pachet foi de placinta-500 g
  • 600 g brânza dulce de vaci
  • 3 linguri smântâna
  • 200 ml frisca
  • 2 oua+2 albusuri de ou
  • 3 linguri de zahar
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Zmeura
  • 50 g unt topit pentru uns foile
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • Smântâna
  • Putin lapte
  • Zahar brun
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu brânză dulce şi zmeură:

Brânza de vaci am amestecat-o cu zaharul,smântâna,frisca,galbenusurile de ou si aromele.Am pus apoi albusurile batute spuma.


O parte de zmeura o aveam facuta jeleu de la o rulada prestata ieri.


Intr-o tava în care am pus hârtie de copt,am pus doua foi de placinta,le-am uns cu unt topit,am pus apoi iar 2-3 foi si le-am uns iar,pâna am asezat jumatate din cantitatea de foi de placinta.


Peste ele am pus umplutura de brânza,zmeura si jeleul din loc în loc.


Am acoperit cu restul foilor ,pe care le-am mai uns cu unt.


Deasupra am batut un ou,l-am amestecat cu smântâna si putin lapte,apoi am pus peste foile de placinta.


Am presarat zahar brun si am pus la cuptor la 180 de grade,aproximativ o ora.


Am feliat-o rece si am pudrat cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză dulce şi zmeură" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Lia_ 1

01.03.2014, 06:54

cu zmeura si branza de vaci, ce soft si interesant

Panacris 1

06.03.2014, 09:26

Ancutsa 1

09.01.2018, 11:39

Tare buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinte trandafir cu branza si marar