Placinta cu branza si iaurt

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2013 | 6246 vizualizari

 

cu foi de placinta de casa (gasiti la supermarket)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta de casa
  • 2 -3 oua
  • 1 pensula silicon pt.unsa
  • 1/2 pachet unt
  • cateva linguri ulei
  • 1 pahar de iaurt
  • 200 g branza moale si sarata, din cea grasa
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si iaurt:

Se desfac cu grija foile decongelate si se ung cu pensula de silicon inmuiata in untul moale topit putin la microunde.Faceti asta cu primele 3 foi si puneti una peste alta.Apoi adaugati cateva linguri de umplutura (ouale batute(2) si amestecate cu branza sfaramitata si iaurtul).

Apoi iar 2 foi unse cu unt moale si daca vreti mai subtiri va opriti aici si impachetati marginile pe deasupraspre mijloc , ungeti cu niste ou batut amestecat cu ulei deasupra si dati la cuptorul incins pana se rumeneste deasupra , cam 15 minute .

Daca vreti mai grosuta placinta puteti sa repetati umplutura si apoi deasupra vreo 3 foi unse intre ele cu unt topit.

Din ceva foaie ramasa am pus si niste dulceata de rubarba si am copt si vreo 2 placintele cu rubarba.Delicioase.

Rapid de facut si bun si dimineata langa un iaurtel la micul dejun.

 

TIPS-URI

1

ca sa nu fie foaia de deasupra prea sfaramata puteti acoperi placinta cu un prosopel (eventual) usor umed, exact ca la paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Poftiţi la plăcinteeeeeeeeeeeee!!!!! Cu urdă sau caş cu verdeţuri