Placinta cu branza si iaurt

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 27 Aug 2013 | 19558 vizualizari

 

Este una dintre preferatele mele, insa pana acum o pregateam cu foi din comert. Imi era mai comod, plus ca niciodata nu imi iesea aluatul. Niciunul, cu exceptia celui de pizza :) Dar astazi m-am hotarat sa incerc sa il pregatesc eu. Am gasit la draga de Rocsi o placinta cu branza ce avea un aluat aparent usor de preparat. E prima data cand urmez o reteta in totalitate si sunt si rezultate. Am obtinut un aluat pufos si elastic, de l-am intins cat toata masa de bucatarie, aproape :) Ce as avea de spus e ca, personal, cantitatile mi s-au parut cam mari, deoarece e suficienta o singura foaie, obtinuta dintr-o jumatate de aluat. De aceea am redus la jumatate ingredientele pentru aluat.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat avem nevoie de:

  • 300 g faina
  • 1/2 cana cu zahar
  • 30 g unt
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 ou mare
  • 100 ml lapte
  • un plic de drojdie uscata
  • esente dupa gust
  • un praf de sare

Pentru umplutura avem nevoie de:

  • 500 g branza proaspata de vaci
  • 2 cutii cu Ceva fin Pufos Crema de branza cu smantana
  • 300 ml iaurt gras
  • 4-5 linguri cu smantana
  • 10 oua
  • 300 g zahar (sau dupa gust)
  • coaja rasa de lamaie
  • esente de rom si de vanilie (dupa gust)
  • 100 - 150 g stafide
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si iaurt:

Incepem prin a pregati aluatul. Mixam oul impreuna cu zaharul, praful de sare si esentele. Adaugam uleiul si laptele (care trebuie sa fie caldut) si turnam in ploaie, faina cernuta, amestecata cu drojdia. Framantam aluatul, adaugand putin cate putin, untul topit (si racit). Il lasam la crescut, intr-un loc caldut, pana isi dubleaza volumul.


Intre timp, pregatim umplutura. Amestecam branza de vaci, Crema de branza, iaurtul si smantana cu zaharul, coaja de lamaie si esentele. Adaugam si ouale si omogenizam compozitia.


Din aluatul framantat, intindem o foaie mare si subtire (sau doua mai mici), pe care o vom aseza intr-o tava unsa cu ulei. Turnam compozitia, adaugam stafidele si asezam restul foii peste. Ungem foia cu un amestec de ou si iaurt si dam placinta la cuptor pana se rumeneste frumos. Dupa ce s-a copt, o lasam sa se racoreasca un pic si apoi o acoperim cu un servet/prosop de bucatarie. Sa aveti pofta.


P.S. Daca nu se mananca toata, vin si cu sectiunea :)


Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

Aurelia 07_07 1

30.08.2013, 07:17

Dya Daniela Andrei 1

30.08.2013, 08:41

CretuValentina 1

04.06.2019, 14:01

foarte delicioasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

6801 puncte

katty

5273 puncte

mirela0911

4925 puncte

Rocsi

4319 puncte

RODIMUR

2677 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec cu mere si scortisoara
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu malai si miez de lapte