Plăcintă cu brânză și iaurt

de georgiaskitchen in Dulciuri, 25 Apr 2014 | 3538 vizualizari

 

Pentru că la noi în familie nu trece o zi fără brânză, :) și pentru că vroiam să pregătesc ceva dulce ca de început de week-end, am ales să fac o plăcintă cu foi, brânză și iaurt.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de plăcintă Morărița
  • 400 g brânză de vaci
  • 280 g iaurt
  • 6 ouă
  • 150 g zahăr
  • coaja de la o portocală
  • o fiolă esență de rom
  • o fiolă esență de vanilie
  • ulei pentru uns foile
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu brânză și iaurt:

Puneți ouăle într-un castron cu praful de sare și mixați până își dublează volumul, apoi adăgați zahărul. Când acesta s-a topit, puneți restul ingredientelor: brânza, iaurtul, coaja de portocală și esențele, mai mixați până acestea se omogenizează (compoziția va fi mai lichidă, deci nu vă speriați) și apoi lăsați castronul deoparte ca să vă ocupați de foile de plăcintă.

Dați drumul la cuptor, puneți în tava de la aragaz hârtie de copt, împărțiți foile de plăcintă în două și începeți cu prima jumătate astfel: luați câte o foaie, o așezați în tavă și ajutați de o pensulă o ungeți cu ulei, o puneți pe următoarea deasupra, ungeți cu ulei și continuați așa până terminați. Din compoziția de brânză cu iaurt dați deoparte o cană (200ml), iar restul îl turnați peste foile de plăcintă.

Acum puneți deasupra cealaltă jumătate de foi procedând la fel ca și cu primele: foaie, ulei, foaie, ulei...

Când terminați cu stratul de foi, turnați ușor restul de compoziție (cel din cană), întinzând-ul ușor cu o pensulă pe toată suprafața plăcintei.

Puneți în cuptor plăcinta și lăsați să se coacă la foc mediu, până se rumenește deasupra.

Când e gata o scoateți din cuptor, o lăsați să se răcească, o porționați și o serviți cu mare poftă, căci e foarte bună.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză și iaurt" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Lemon cake ,in stilul meu

pe 30.09 la 22:51

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Portokalopita