Placinta a la soacra

de brunetica in Dulciuri, 23 Oct 2011 | 5893 vizualizari

 

E toamna , e frig afara dar noi putem sa ne jucam in bucatarie cu diferite retete. O placinta cu dovleac sau mere merge de minune. Aroma dovleacului iesind din placinta coapta e o nebunie. Am numit placinta " soacra" pentru ca soacra mea pregateste o placinta minunata, iar aceasta reteta de aluat de placinta este al ei. I-am cerut reteta si am vrut sa o impartasesc cu toata lumea .

 

INGREDIENTE

  •  Jumate de dovleac , si 1-2 kg. de mere ,
  • 1 kg. faina de cea mai buna calitate ,
  • 60 g. drojdie de bere ,
  • 50 g. unt ,
  • 100 g. ulei ,
  • 100 g. zahar ,
  • 200 g. iaurt acru ,
  • lapte 200 g. ,
  • 2 oua ,
  • esenta si un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta a la soacra:

Cernem faina .Drojdia se topeste cu 4 linguri lapte caldut si 3 lingurite zahar . Laptele si iaurtul se incalzesc , iar untul il amestecam cu uleiul si il topim . Dupa ce am pregatit toate ne apucam de framantat :drojdia topita o adaugam peste faina , adaugam ouale , sarea , zaharul , esenta si incepem sa framantam cu iaurtul amestecat cu lapte .


Cand am obtinut un aluat moale ca de cozonac putem adauga uleiul amestecat cu untul , putin cate putin , si framantand continuu.


Dupa ce am incorporat tot uleiul framantam pentru inca 10-15 minunte aluatul foarte bine pana formeaza bule de aer , il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. Cand aluatul a crescut rupem bucati , le intindem cu sucitorul si le umplem cu dovleac ras , peste dovleac adaugam in ploaie zahar, rulam si punem in tava unsa cu ulei .


Placinta o ungem cu galbenus batut si dam la cuptor . Cuptorul trebuie sa fie incins . Puteti folosi si mere .


Pofta buna !!





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta a la soacra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

brunetica 1

24.10.2011, 20:44

Este super buna Luk , Cu placere diaconta , Ruxyrux o sa ii mai cer niste retete si o sa vi le zic si voua , merci Sufletista , Danamatei , e buna Motanlaoale

Kori 1

25.10.2011, 22:01

yaaam, ce-mi plac placintele cu dovleac!!!, arata su-per!

brunetica 1

27.10.2011, 07:50

multumesc Kori

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34