Placinta cu branza si legume

de FlaviaD in Aperitive / Garnituri, 3 Aug 2013 | 1127 vizualizari

 

Aveam chef de o placinta facuta in casa si fiindca nu doream varianta clasica de placinta cu branza, mi-am stors creierii vreo jumatate de zi si m-am hotarat asupra placintei cu branza si legume. Fiindca imi plac foarte mult ciupercile, era musai sa le adaug in fabuloasa placinta de casa si fiindca vreau sa ne bucuram de o cantitate cat mai mare de substante nutritive pe care o procuram din mancare, aceasta placinta a luat nastere dintr-un mix de fainuri. Adica am folosit faina neagra impreuna cu faina de secara la care am adaugat si faina de tarate de grau. Aceasta din urma am adaugat-o fiindca imi doream sa nu aiba aspectul acela plat de foaie de placinta, ci dimpotriva imi doream sa fie un pic rustica, adica un pic zgrumturoasa :)

 

INGREDIENTE

  • 200 g branza de oaie
  • 100 g cartofi
  • 300 g ciuperci
  • 100 g varza chinezeasca
  • 1 conserva rosii cuburi
  • 2 cani de apa
  • 3 linguri de iaurt
  • faina neagra, faina de secara, faina de tarte de grau
  • drojdie
  • condimente (sare, chilli, piper alb, busuioc, oregano)
  • ulei pentru uns -seminte de susan
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si legume:

Pentru aceasta placinta am folosit branza de oaie, ciuperci proaspete, cartofi, rosii cuburi din conserva si varza chinezeasca. Placinta mea cu branza si legume a luat nastere in felul urmator: am dizolvat drojdie in apa – doua cani de apa mai exact – apoi am adaugat sare si faina neagra impreuna cu cea de secara si cu cea de tarate de grau. In ceea ce priveste cantitatea de faina nu pot spune exact cat am folosit fiindca recunosc ca am pus dupa ochi. Pentru fragezime am adaugat si cateva linguri de iaurt. Am amestecat totul bine si am framantat pana ce am obtinut un aluat de textura aluatului pentru paine. L-am lasat cam 30 de minute la dospit. Aluatul acesta merge pastrat la frigider in folie alimentara pret de cateva zile, asta daca faceti prea mult si nu doriti sa-l aruncati.


Cand aluatul a fost suficient de tare, l-am impartit in doua parti egale, m-am uns cu ulei pe maini si am intins cu palmele o bucata de aluat in tava in care urma sa coc placinta . Am folosit o tava intinsa pe care am uns-o si pe ea cu ulei de susan.


Dupa ce am asezat prima foaie de placinta, am deschis o cutie de rosii cuburi si jumatate din cutie am intins-o pe prima foaie. Am incercat sa distribui atat sosul, cat si cuburile de rosii in mod egal.


Urmatorul pas a fost sa tai cativa cartofii felii, nici prea groase, dar nici prea subtiri si sa le asez uniform pe foaia de placinta. Apoi am taiat ciupercile felii si le-am asezat peste feliile de cartofi, iar peste ciuperci am presarat varza chinezeasca taiata grosier.


Pe deasupra am presarat sare, oregano, busuioc, piper alb si chilli si jumatate din cantitatea de rosii cuburi care ramasesera in cutie. Peste sosul de rosii am asezat branza de oaie taiata felii subtiri si distribuite uniform pe suprafata foii de placinta. Branza se va topi si se va intinde peste si printre legume. La final se vor observa legumele straturi, iar ultimul va fi stratul de branza.


Dupa ce am distribuit si feliile de branza, am asezat si a doua foaie de placinta – din a doua jumatate de aluat pe care l-am modelat cu mana si la fel l-am intins in tava peste legumele asezate pe prima foaie. Deasupra am turnat sosul de rosii care mai ramasese in cutie si deasupra, m-am gandit ca ar merge bine, am presarat o mana de seminte de susan. Ideea n-a fost rea fiindca datorita semintelor de susan placinta noastra a capatat o aroma aparte.


Am dat totul la cuptor pentru aproximatix 30 de minute. Si daca vreti sa stiti cum a iesit, va astept pe www.gatituleojoaca.net :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Panacris 1

03.08.2013, 15:37

Rocsi 1

03.08.2013, 15:43

Ce placinta faina

MotanLaOale 1

04.08.2013, 10:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Budinca de conopida cu ton