Placinta cu branza si stafide "Profa”

de nico15 in Dulciuri, 12 Dec 2010 | 2673 vizualizari

 

INGREDIENTE

  Aluat:

  • 24 de linguri de faina
  • 15 g de drojdie(substanta de afanare)
  • 150 g de iaurt normal
  • 1 ou
  • 250 g de margarina
  • 1 lingura zahar
  • 50 ml apa minerala,
  • ulei

Compozitie(Umplutura) :

  • 750 g de branza de vaci
  • 30 ml de cognac
  • 3-4 linguri de gris
  • 4 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 100 g de stafide
  • 1 ou care se bate si cu care se va unge placinta pe deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si stafide "Profa”:

Se trece la pregatirea aluatului, prima etapa: se cerne faina, dupa care se trece la etapa a doua pregatirea compozitiei :si se adauga jumatate din cantitate, se face o mica fantana in mijloc, se pune drojdia de bere care se sfarama si se pun 2-3 linguri de apa calda, ca sa se dilueze, o lingura de zahar, se adauga iaurtul, margarina se taie cubulete si se adauga iar la sfarsit punem apa minerala acestea fiind ingredientele pentru etapa a treia:amestecarea



Se formeaza un aluat pe care in lasam vreo ora la caldura pentru a-si mari volumul,



In aceasta perioada ne apucam sa facem compozitia, amestecarea ingredientelor pentru umplutura placintei: se pune branza de vaci care NU trebuie sa fie apoasa, se adauga grisul care si el a fost in prealabil cernut, ouale care au fost spalate, dezinfectate cu solutie de cloramina 2%, se clatesc bine, dupa care se sparg intr-un vas separat. Daca sunt bune ouale se adauga peste restul compozitiei si apoi se adauga zaharul.



Separat stafidele au stat in cognac se scurg si se amesteca si ele in compozitie.



Dupa aproximativ o ora, se ia aluatul si se procedeaza dupa cum urmeaza se-nparte in 2 parti egale si cu ajutorul merdenelei se-ntind doua foi de placinta, in prealabil tava a fost unsa cu ulei si cu un praf de faina.



Se pune prima foaie se adauga compozitia se pune si a doua foaie, se bat bine 1-2 oua(2 daca ouale sunt mici) si se da la cuptor spre coacere.



Cuptorul a fost preincalzit in prealabil, cand se introduce placinta cuptorul va avea flacara potrivita spre mica, se lasa la cuptor aproximativ o ora si douazeci de minute. In primele 20-30 de minute este recomandat a NU se deschide usa cuptorului, dupa scurgerea timpului indicat se va verifica si, in functie de aragazul fiecaruia, se va opri focul cand se considera ca este facuta.Placinta se va pudra cat este calda cu zahar pudra dar se va taia si scoate din tava cand s-a racit.



Pofta Buna.



 

TIPS-URI

1

Faina si grisul se cern bine

2

Cuptorul trebuie sa fie preincalzit

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide "Profa”" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

nico15 1

12.12.2010, 16:26

Eu acum urmez un curs de bucatari la fundatia "Leonardo Murialdo" si reteta aste ne-a dat-o profa cu care facem teorie, asa ca am vrut sa o diferentiez de alta reteta de placinta si i-am dat numele asta.

tanyapatap 1

12.12.2010, 18:20

MotanLaOale 1

13.12.2010, 11:50

buna buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornulete fragede
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere si vin-reteta de post