Placinta cu budinca de vanilie

de adry88 in Dulciuri, 6 Sep 2011 | 4389 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 cub drojdie
  • esenta de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 1 ou
  • prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu budinca de vanilie:

Facem maiaua intr-un  pahar, amestecam drojdia cu 2 linguri de zahar, 2 linguri lapte, 1 lingura faina. Amestecam si lasam pana face basici

Cernem faina, facem gaura in mijloc si adaugam ingredientele si incepem sa framantam adaugand laptele treptat. Lasam sa se odihneasca o ora, intr-un loc ferit de curent.

Amestecam plicul de budinca cu 4 linguri de zahar si putin lapte. Restul de lapte il punem pe foc si cand fierbe adaugam compozita de mai sus. Amestecam continuu pana se ingroasa, lasam la racit

Intindem o foaie in forma dreptunghiulara, ungem cu budinca, formam un sul si il asezam in tava (eu am facut in tava de guguluf)

Intindem o alta foaie si procedem ca prima. Ungem cu oul batut si asezam prunele. Dam la cuptor pana se rumeneste frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (14)

adry88 1

08.09.2011, 10:49

multumesc tuturor

Ligia Bxl 1

08.09.2011, 19:15

arata minunat

Panacris 1

22.12.2011, 07:49

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune si bezea