Placinta cu budinca de vanilie

de adry88 in Dulciuri, 6 Sep 2011 | 4305 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 cub drojdie
  • esenta de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 1 ou
  • prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu budinca de vanilie:

Facem maiaua intr-un  pahar, amestecam drojdia cu 2 linguri de zahar, 2 linguri lapte, 1 lingura faina. Amestecam si lasam pana face basici

Cernem faina, facem gaura in mijloc si adaugam ingredientele si incepem sa framantam adaugand laptele treptat. Lasam sa se odihneasca o ora, intr-un loc ferit de curent.

Amestecam plicul de budinca cu 4 linguri de zahar si putin lapte. Restul de lapte il punem pe foc si cand fierbe adaugam compozita de mai sus. Amestecam continuu pana se ingroasa, lasam la racit

Intindem o foaie in forma dreptunghiulara, ungem cu budinca, formam un sul si il asezam in tava (eu am facut in tava de guguluf)

Intindem o alta foaie si procedem ca prima. Ungem cu oul batut si asezam prunele. Dam la cuptor pana se rumeneste frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Trandafiri cu mere