Placinta cu carne

de Bucataras in Kamis, 23 Mar 2018 | 2887 vizualizari

 

O placinta de senzatie, v-o recomand, place chiar si copiilor pretentiosi la mancare ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru intins aluatul:
  • Faina – 50 g
  • Pentru tapetat tava:
  • Faina – 30 g
  • Unt – 10 g
  • Pentru placinta:
  • Aluat de foietaj – 1 buc
  • Ulei de masline – 30 ml
  • Ceapa verde – 4 fire
  • Sare cu plante aromatice Kamis – dupa gust
  • Carne de vita – 600 g
  • Carne de porc – 150 g
  • Vin rosu demisec – 50 ml
  • Condimente amestec iute Kamis – dupa gust
  • Condimente pentru carne Kamis – dupa gust
  • Nucsoara Kamis – ½ lingurita
  • Piper cu lamaie Kamis – 1 lingurita
  • Sos Worchester – 50 ml
  • Apa – 300 ml
  • Suc de rosii – 250 ml
  • Zahar – 1 lingurita
  • Cascaval ras – 150 g
  • Ou – 1 buc
  • Pentru piure (600 g finit):
  • Cartofi – 800 g
  • Ou – 1 buc
  • Unt – 100 g
  • Smantana de gatit – 100 ml
  • Nucsoara Kamis – ½ lingurita
  • Sare, piper - dupa gust
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne:


Intinde aluatul cu putina faina, cat sa acopere un diametru de tava de tarta de 24 cm, cu fund detasabil;


Tapeteaza tava cu unt si faina;


Pune aluatul in tava, inteapa-l cu furculita pe alocuri si asaza o folie de copt deasupra;


Pune linte, orez sau fasole deasupra, ca sa impiedici aluatul sa se umfle;


Bag-o in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C, pentru 10 min;


Da folia la o parte si mai lasa alte 5 min la copt;


Incinge uleiul de masline intr-o tigaie, pe plita;


Taie ceapa verde si caleste-o in ulei;


Pune sare cu plante aromatice Kamis;


Adauga carnea de vita si caleste-o;


La 10 min adauga si carnea de porc;


Dupa ce-au prins culoare, stinge-le cu vinul rosu demisec;


Lasa-l sa se reduca si adauga condimente amestec iute Kamis si condimente pentru carne Kamis;


Pune apoi piper cu lamaie Kamis;


Adauga sos Worchester;


Pune apa, lasa sa fiarba si da focul mai mic;


Cand a scazut, daca carnea a fiert, adauga sucul de rosii – daca nu, atunci mai adauga apa;


De indata ce apa a scazut, adauga sucul de rosii si zaharul;


Odata ce s-a inchegat, scoate-o separat si las-o sa se raceasca;


Incorporeaza cascaval ras si un ou;


Fierbe cartofii in coaja;


Curata coaja si zdrobeste-i cu un zdrobitor de piure;


Adauga untul, smantana de gatit, nucsoara Kamis, sarea si piperul;


Incorporeaza totul;


Cand piure-ul s-a mai racit putin, adauga oul;


Amesteca-l bine si pune-l in poche;


Pune carnea in coaja de tarta;


Niveleaz-o bine si adauga deasupra varfulete de piure de cartofi puse cu poche-ul;


Baga la cuptor la 180 de grade alte 25 de min, pana se rumeneste piure-ul;


Las-o sa se raceasca putin si apoi serveste-o cu placere;


Pofta buna !


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Xandrinne 1

26.03.2018, 13:03

Sidy 1

26.03.2018, 16:52

O minunatie ! Sa va fie de bine !

Rahela Velicu 1

26.03.2018, 23:41

De facut!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Chiftele cu sos sub capac de piure