Placinta cu carne

de lucy2002 in Mancaruri cu carne, 3 Oct 2019 | 5106 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne tocata de porc( sau amestec)
  • 1 pachet foi de placinte
  • 300 gr smantana
  • 3 oua
  • 1 ceapa tocata
  • sare dupa gustul vostru
  • 200ml lapte
  • piper
  • cimbru
  • boia de ardei dulce
  • marar uscat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne:

Peste carnea tocata adaugam: ceapa tocata, jumatate din smantana, sare, boia de ardei dulce, piper, marar si amestecam totul bine.

Luam cate doua foi de placinta din pachet, cu atentie sa nu se rupa si le intindem pe masa, adugam peste ele compozitia de carne, intindem cu dosul lingurei cu atentie si rulam foaia(o facem sul) si o punem intr-o tava cu hartie de copt sau unsa cu untura. Continuam asa pana consumam toate foile de placinta.

Din smantana ramasa, lapte si oua facem un sos pe care il potivim de sare, piper si un pic de marar. Turnam sosul deasupra, el trebuie sa acoper foarte bine foile.  Introducem tava la cuptorul preincalzit la o temperatura de 200 grade C, pentru 30-40 minute. Dupa ce s-a facut lasam placinta sa se racoareasca 15 minute dupa care o portionam .

O  servim cu mare pofta langa un pahar de bere! ;)

 

 

 

TIPS-URI

1

numaram foile si le grupam cate doua

2

impartim cantitatea de carne egala la numarul de foi

3

sosul trebuie sa acopere foile

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu legume si carne