Placinta cu carne de porc si paste sub capac de aluat

de Angelica in Paste, 3 Feb 2015 | 3820 vizualizari

 

O placinta deosebita, care, aparent pare banala, dar, in momentul in care desfacem capacul ne vor inunda arome minunate de cimbru, carne prajita si legume calite.
Toate acestea impreuna cu pastele fac ca acest fel de mancare sa fie unul savuros.
Enjoy!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 gr .faina
  • 50 ml.ulei de masline
  • 1 galbenus de ou
  • 1/2 varf de cutit de sare
  • 1/4 lingurita de zahar
  • putin lapte
  • Umplutura:
  • 400 gr.paste taietei patrate mari Arnos
  • 500 gr.pulpa de porc
  • 200 gr.rosii cherry
  • 1 fir de carnat proaspat
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa galbena
  • 1 ardei verde
  • 1 fir de cimbru
  • sare si piper
  • ulei de masline
  • 1 ou pentru uns aluatul
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne de porc si paste sub capac de aluat:

Aluat:
1.Punem faina inr-un castron si facem in mijloc o adancitura  in care punem galbenusul, sarea, zaharul si uleiul de masline.
2.Amestecam pentru inceput usor cu o lingura dupa care incepem sa framantam bine cu mainile pana aluatul are o consistenta elastica si maleabila. Adaugam putin lapte daca aluatul nu are consistenta specificata.
3.Cand am terminat de framantat aluatul, il invelim intr-o folie alimentara si il dam la rece.

*Cat timp sta aluatul la rece pregatim umplutura asa:
4.Intr-o cratita punem ulei de masline, adaugam carnea taiata cuburi potrivit de mari si carnatul taiat rondele mai groase.
5.Prajim bine atat carnea cat si carnatul amestecandu-le din cand in cand pana sunt rumene.Trebuie sa aiba aspectul unor gratare frumos prajite, dar mult mai micute.
6.Adaugam apoi rosiile intregi, potrivim gustul cu care si piper, acoperim cratita cu un capac si lasam la foc mic sa se prajeasca usor pana carnea este patrunsa.
7.In acest moment adaugam cateii de usturoi rasi, mai prajim1-2 minute dupa care luam cratita de pe foc.
8.Intr-o tigaie punem putin ulei de masline. Adaugam ardeii si ceapa taiate fasii lungi. Punem sare, piper si lasam sa se prajeasca la foc mic pana legumele se inmoaie si sunt rumene.
9.Intr-o oala punem apa cu sare la fiert. Cand apa fierbe punem pastele si le lasam timp de 8 minute. Le strecuram si le punem deoparte.
10.In cratita in care am prajit carnea punem legumele calite, pastele si amestecam totul bine.
11.Turnam tot continutul cratitei intr-o tava ceramica rezistenta la cuptor, asezam deasupra firul de cimbru si apoi ne pregatim sa punem capacul din aluat.

*Procedam asa:
12.Intindem aluatul intr-o foaie potrivit de groasa, cam de 5 mm.O decupam dupa forma tavii pe care am pregatit-o.
13.Asezam cu grija foaia de aluat decupata peste tava, sigilam bine cu degetele pe margini si apoi pensulam toata suprafata cu ou batut.
14.Dam tava la cuptor, la foc iute, pana aluatul este rumen si are o culoare aurie.
15.Servim placinta fierbinte.

Pofta mare va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne de porc si paste sub capac de aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Xandrinne 1

03.02.2015, 13:31

Minunata!!

mirela0911 1

03.02.2015, 14:23

Cum arataaaa!

Rocsi 1

03.02.2015, 21:20

Cred ca vin la masa!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paste cu legume