Placinta cu carne si cascaval

de oanapl in Vita, 6 Feb 2017 | 2739 vizualizari

 

Va invit sa incercati o placinta delicioasa pe care o puteti umple cu carne, spanac sau alte ingrediente care va plac. Eu spun ca e de mare efect si va veti impresiona musafirii.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • ½ lingurita zahar
  • 250 ml lapte
  • 50 g unt topit
  • ½ lingurita sare
  • 1 ou
  • pentru umplutura:
  • 400 g carne de vita
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml apa
  • 2 linguri bulion
  • sare
  • piper
  • 70 g cascaval
  • pentru uns:
  • 1 galbenus + 3 linguri lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne si cascaval:

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi in centrul ei, oul usor batut cu furculita, zaharul macinat, laptele usor caldut, sarea si untul moale. Framanti pana cand aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Acoperi vasul cu folie de plastic alimentara si lasi aluatul sa dospeasca 90 minute, intr-un loc ferit de curenti de aer rece.


Intre timp, pregatesti umplutura. Calesti ceapa tocata in 2 linguri de ulei, apoi adaugi usturoiul pisat, carnea tocata, bulionul si 100 ml apa. Adaugi sare si piper, dupa gust si lasi sa fiarba la foc mic, pana cand se evapora toata apa si carnea este facuta.

Dupa ce aluatul a crescut suficient, framanti putin si il imparti in 4 bucati egale. Intinzi o bucata de aluat si decupezi cercuri cu un decupator cu diametru de 7cm. Pe fiecare cerculet pui o lingura de umplutura, iar deasupra presari putin cascaval ras. Pliezi aluatul si il strangi spre interior si il asezi in tava, cu umplutura in sus.

La fel procedezi si cu restul aluatului. Dupa ce s-a umplut tava, lasi sa creasca pentru 40-45 de minute, apoi ungi aluatul cu galbenusul batut cu lapte. Introduci tava in cuptor pentru 30-35 de minute, pana cand placinta se rumeneste frumos.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

kytz 1

08.02.2017, 22:59

Ce frumusețe de plăcintă!

miki_a 1

09.02.2017, 13:56

Waw!!!! Perfectă! Bravo, Oana....ai rețete frumoase, minunate, iar prezentările sunt ireproșabile! Bravo, bravo, bravo!

Ina 1

13.02.2017, 16:31

Vaaai, cata munca si cat de bine poate arata Felicitari!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Musaca rumenita cu cascaval