Placinta cu carne si ciuperci si aluat de casa

de ancutsa in Porc, 16 Iun 2016 | 591 vizualizari

 

Placinta mea preferata este cea cu carne. Pe jumatate din ea pun si ciuperci, preferatele mamei :)

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • faina cat cuprinde (poate intra pana la 1 kg);
  • 200 g unt;
  • 3 linguri generoase de iaurt;
  • 1 lingurita sare;
  • 1 plic praf de copt;
  • 2 oua.
  • pentru umplutura de carne:
  • 600 g carne tocata;
  • 1 ceapa;
  • 1 ou;
  • 1 morcov ras;
  • Sare, piper, boia dulce - dupa gust;
  • Ciuperci dupa gust.
  • Pentru ornat: 100 g cascaval ras + 1 ou batut bine.
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne si ciuperci si aluat de casa:

Mai intai pregatim aluatul:


Se amesteca 100 g unt cu 2 oua, iaurtul, sarea, praful de copt si faina cat cuprinde. Poate intra pana la 1 kg de faina. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins.



Se presara faina pe masa de lucru, se intinde aluatul, apoi se pun cu mana bucatele mici de unt, din loc in loc. Se impatureste foaia si si se lasa o jumatate de ora la rece.



Dupa 30 de minute, repetam procedeul. Astfel, foaia va fi intinsa, acoperita din loc in loc cu unt si impaturita, in total de 3 ori.


La a treia rulare a aluatului, cat timp sta la frigider aluatul, putem sa calim carnea.



Cum pregatim umplutura de carne:


Se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei. Se adauga si carnea si se prajesc bine impreuna. Dam de pe foc, adaugam sare, boia dulce si piper dupa gust, 1 morcov ras si 1 ou batut bine si se amesteca bine.



Pregatirea placintei:


Se presara faina pe masa de lucru, aluatul se imparte in 2 bucati si se intinde fiecare cu sucitorul. Se asaza cu grija primul aluat in tava, pe foaie de copt, se indeparteaza cu grija surplusul de coca de pe margini.


Se adauga carnea si se intinde bine cu o lingura. Se presara ciuperci dupa gust (doar pentru doritori), apoi se intinde si cea de-a doua foaie de aluat si se inveleste cu ea placinta.


Din surplusul de coca se modeleaza forme pe care le putem lipi pe placinta.


La urma, se unge cu ou si se presara cascavalul ras.


Se da la cuptor la foc potrivit si se lasa cam 25-30 de minute pana devine aurie.



Este o mancare foarte gustoasa, care se poate servi alaturi de o salata de legume.



Pofta Buna!


Timp: aprox 2h 15min


Portii: aprox 16 - depinde de cum o taiati



Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/02/placinta-cu-carne-si-ciuperci-si-aluat.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne si ciuperci si aluat de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

AndrutzaP 1

17.06.2016, 09:24

Imi placeeee, eu o fac cu aluat cumparat dar data viitoare voi incerca si varianta cu aluat de casa

dantes 1

18.06.2016, 13:28

Foarte buna!

ancutsa 1

07.10.2016, 23:12

Va multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08