Placinta cu carne tocata si bacon

de Constelatialeu in Porc, 14 Mar 2017 | 540 vizualizari

 

Am luat azi de la Lidl un aluat, sincer nu m-am uitat ce am luat, am crezut ca e tot ala pe care-l luam pana acum aluat foitaj la 275 g. Abia cand m-am apucat sa fac placinta am vazut ca are 400 g si ca e un aluat cu drojdie....in fine, mi-a placut maxim.....

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat cu drojdie Chef select de la Lidl
  • 100 g bacon cubulete de la Lidl
  • 300 g carne tocata de porc
  • 4 oua
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 100 g branza de oaie grasa
  • 2 linguri de amestec rosii cu ardei ( din camara proprie)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne tocata si bacon:

Mai intai, mi-am pregatit ingredientele. Am ras branza intr-un castron. Ceapa am taiat-o marunt, apoi am pus-o in tigaia wok, in care am incins putin ulei, am adaugat baconul, am amestecat, apoi am pus si carnea tocata si am lasat la calit cca. 15 min, dupa care am adaugat si rosiile cu ardei, am mai lasat pe foc 3-4 min. Peste branza rasa, am pus 3 oua si 1 albus, am omogenizat, apoi am incorporat amestecul din tigaie, avem grija sa nu punem amestecul cu tot cu lichidul lasat. Omogenizam bine, nu e nevoie de sare pentru ca branza de oaie e mai sarata. Am luat o tava de ceramica, am asezat hartie de copt, am decupat din aluat un rotund mai mare putin ca sa stea luatul un pic si pe margini. Din restul de aluat, am taiat fasii. Am pus peste aluat compozitia si cu fasiile de aluat, am facut cercucuri pe care le-am asezat, formand un trandafir sau ceva de genul asta, imi place sa ma joc....Am bagat tava la cuptorul preincalzit, la 170 grade C, am redus un pic focul si am lasat la copt cca. 40-45 minute; cu 10 minute inainte, ungem suprafata placintei cu galbenus de ou. Mi-a placut tare mult textura aluatului....


Sa aveti pofta, noi am mancat cu pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne tocata si bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Rocsi 1

15.03.2017, 21:11

No, sa stii ca vreau si eu dar mie sa imi pui cascaval si nu branza de oaie!

mirela0911 1

20.03.2017, 21:37

Ce gustoasa trebuie sa fi fost!

noiinbucatarie 1

20.03.2017, 21:50

Minunata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08