Placinta cu carne tocata si bacon

de Constelatialeu in Porc, 14 Mar 2017 | 2987 vizualizari

 

Am luat azi de la Lidl un aluat, sincer nu m-am uitat ce am luat, am crezut ca e tot ala pe care-l luam pana acum aluat foitaj la 275 g. Abia cand m-am apucat sa fac placinta am vazut ca are 400 g si ca e un aluat cu drojdie....in fine, mi-a placut maxim.....

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat cu drojdie Chef select de la Lidl
  • 100 g bacon cubulete de la Lidl
  • 300 g carne tocata de porc
  • 4 oua
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 100 g branza de oaie grasa
  • 2 linguri de amestec rosii cu ardei ( din camara proprie)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne tocata si bacon:

Mai intai, mi-am pregatit ingredientele. Am ras branza intr-un castron. Ceapa am taiat-o marunt, apoi am pus-o in tigaia wok, in care am incins putin ulei, am adaugat baconul, am amestecat, apoi am pus si carnea tocata si am lasat la calit cca. 15 min, dupa care am adaugat si rosiile cu ardei, am mai lasat pe foc 3-4 min. Peste branza rasa, am pus 3 oua si 1 albus, am omogenizat, apoi am incorporat amestecul din tigaie, avem grija sa nu punem amestecul cu tot cu lichidul lasat. Omogenizam bine, nu e nevoie de sare pentru ca branza de oaie e mai sarata. Am luat o tava de ceramica, am asezat hartie de copt, am decupat din aluat un rotund mai mare putin ca sa stea luatul un pic si pe margini. Din restul de aluat, am taiat fasii. Am pus peste aluat compozitia si cu fasiile de aluat, am facut cercucuri pe care le-am asezat, formand un trandafir sau ceva de genul asta, imi place sa ma joc....Am bagat tava la cuptorul preincalzit, la 170 grade C, am redus un pic focul si am lasat la copt cca. 40-45 minute; cu 10 minute inainte, ungem suprafata placintei cu galbenus de ou. Mi-a placut tare mult textura aluatului....

Sa aveti pofta, noi am mancat cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne tocata si bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Rocsi 1

15.03.2017, 21:11

No, sa stii ca vreau si eu dar mie sa imi pui cascaval si nu branza de oaie!

mirela0911 1

20.03.2017, 21:37

Ce gustoasa trebuie sa fi fost!

Rahela Velicu 1

20.03.2017, 21:50

Minunata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

oanapl

2450 puncte

Rocsi

1693 puncte

 Merisor

1400 puncte

Catalina L

1292 puncte

Panacris

1007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute din varza dulce