Placinta cu carne tocata si ciuperci

de merisor in Aperitive / Garnituri, 2 Aug 2014 | 6709 vizualizari

 

Este o placinta foarte buna, care poate fi consumata atat ca aperitiv cat si ca fel principal, intrucat este foarte satioasa.
Am gasit la Kaufland foi de placinta necongelate, care m-au incantat tare mult, cum s-au comportat si in plus nu am mai pierdut timpul sa se dezghete.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta(500 gr)

Pentru umplutura:

  • 700 gr carne tocata amestec(75% vita, 25% porc)
  • 3 cepe galbene
  • 1 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 750 gr ciuperci din conserva
  • 1 legatura patrunjel
  • piper
  • cimbru
  • boia de ardei dulce
  • 120 ml ulei
  • 1 ou
  • sare

Pentru completare:

  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • 3 linguri ketchup
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne tocata si ciuperci:

Curatam legumele, le spalam si le tocam marunt.


Punem uleiul intr-un vas pe foc, si calim legumele in el pentru 5-6 minute, amestecandu-le sa nu se lipeasca,


Adaugam ciupercile tocate si scurse, dar nu de tot. Le lasam putin zemoase pentru a ajuta la inabusirea legumelor, sa nu fie totusi doar prajite.


Dupa 5-6 minute de preparare a ingedientelor de pe foc, adaugam carnea tocata si presaram sare si condimente. Amestecam de cateva ori si acoperim vasul cu un capac lasandu-le sa se inabuse bine si mai amestecam din cand in cand.


Lasam totul pe foc aproximativ 20 de minute sa se prepare carnea definitiv, apoi stingem focul si punem ingredientele intr-o sita sa se scurga grasimea si lichidul acumulate. Le lasam in sita pana cand se racesc definitiv, dupa care adaugam peste ele un ou si patrunjelul tocat.


Foile de placinta le vom unge cu cate putina grasime scursa de la amestecul de ingrediente.


In pachetul meu au fost 18 foi pe care le impartim in trei.


De asemeni impartim si umplutura in trei.


Intindem foile pe folia cu care sunt impachetate si rulam cate sase. Primele doua rulouri le deam deoparte.


La al treilea grup de foi, rulam doar 5 foi, ungem foaia ramasa cu grasime, derulam peste ea celelalte foi, apoi rulam 4 foi, lasand-o peste foaia de jos, o ungem cu grasime, derulam celelalte foi si tot asa pana la ultima.


Recurgem la modalitatea aceasta pentru a nu se rupe foile.


Peste ultima foaie intindem o treime din compozitie cu carne tocata, apoi rulam foile strangandu-le la capete.


Procedam asa si cu celelalte rulouri, ungem o forma termorezistenta, tot cu grasimea scursa de la ingrediente si asezam rulourile in ea.


Amestecam cele trei oua cu smantana si ketchupul, adaugam putina sare si turnam amestecul peste rulouri.


Dam placinta la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.



Servim cu ketchup dulce sau picant, dupa preferinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne tocata si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Andreea Caroline 1

05.08.2014, 09:17

Direct la fav

Panacris 1

13.08.2014, 18:16

babi5 1

07.10.2014, 20:33

T

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu pui si ciuperci