Placinta cu ciuperci (de post)

de alilianaa in Mancaruri de post, 18 Apr 2016 | 12564 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g ciuperci
  • 2 cepe albe, potrivite ca marime
  • sare, piper
  • 6 linguri ulei
  • 2 linguri pesmet
  • cateva fire ce marar
  • 2 fire de usturoi verde
  • 100 g margarina
  • 250 g faina
  • 4-5 linguri apa
  • o jumatate plic praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ciuperci (de post):

Aluatul: margarina se amesteca cu faina, sarea si praful de copt. Se adauga apa si se omogenizeaza bine pana ce rezulta un aluat nelipicios care va fi dat la rece pentru o jumatate de ora.

Intr-o tigaie se pune la incins uleiul. Cand acesta este gata se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt. Se adauga sare, piper si putin marar. Se amesteca si se lasa pana cand se inmoaie putin. Peste acestea se adauga ciupercile tocate marunt, se lasa la fiert cca 5 minute, peste care se adauga 2 linguri pesmet. Se amesteca, iar la final se potriveste de sare ( daca este nevoie) si se pune marar verde. Intr-o tava rotunda se aseaza aluatul, se intinde bine, se pune compozitia si peste aceasta foaia a doua de aluat, se lipeste bine la margini. Se inteapa din loc in loc cu furculita si se pune la copt pentru 30 minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ciuperci (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

alilianaa 1

19.04.2016, 16:44

Laura multumesc!

CameliaR 1

12.05.2016, 11:46

Buna!

MireMyrey 1

20.03.2018, 05:26

Prost aluat!! Margarină, praf de copt... Ce gospodină sunteți, doamna?! Mă mir cum publicați așa ceva!! Și se găsește și cine sa vă aplaude... 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎😠

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de praz cu masline