Placinta cu ciuperci (de post)

de alilianaa in Mancaruri de post, 18 Apr 2016 | 2641 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g ciuperci
  • 2 cepe albe, potrivite ca marime
  • sare, piper
  • 6 linguri ulei
  • 2 linguri pesmet
  • cateva fire ce marar
  • 2 fire de usturoi verde
  • 100 g margarina
  • 250 g faina
  • 4-5 linguri apa
  • o jumatate plic praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ciuperci (de post):

Aluatul: margarina se amesteca cu faina, sarea si praful de copt. Se adauga apa si se omogenizeaza bine pana ce rezulta un aluat nelipicios care va fi dat la rece pentru o jumatate de ora.


Intr-o tigaie se pune la incins uleiul. Cand acesta este gata se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt. Se adauga sare, piper si putin marar. Se amesteca si se lasa pana cand se inmoaie putin. Peste acestea se adauga ciupercile tocate marunt, se lasa la fiert cca 5 minute, peste care se adauga 2 linguri pesmet. Se amesteca, iar la final se potriveste de sare ( daca este nevoie) si se pune marar verde. Intr-o tava rotunda se aseaza aluatul, se intinde bine, se pune compozitia si peste aceasta foaia a doua de aluat, se lipeste bine la margini. Se inteapa din loc in loc cu furculita si se pune la copt pentru 30 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ciuperci (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

alilianaa 1

19.04.2016, 16:43

Marcela , Rocsi va multumesc

alilianaa 1

19.04.2016, 16:44

Laura multumesc!

Camelya 1

12.05.2016, 11:46

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Brocolli cu sos bechamel de post