Placinta cu ciuperci (de post)

de alilianaa in Mancaruri de post, 18 Apr 2016 | 1702 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g ciuperci
  • 2 cepe albe, potrivite ca marime
  • sare, piper
  • 6 linguri ulei
  • 2 linguri pesmet
  • cateva fire ce marar
  • 2 fire de usturoi verde
  • 100 g margarina
  • 250 g faina
  • 4-5 linguri apa
  • o jumatate plic praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ciuperci (de post):

Aluatul: margarina se amesteca cu faina, sarea si praful de copt. Se adauga apa si se omogenizeaza bine pana ce rezulta un aluat nelipicios care va fi dat la rece pentru o jumatate de ora.

Intr-o tigaie se pune la incins uleiul. Cand acesta este gata se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt. Se adauga sare, piper si putin marar. Se amesteca si se lasa pana cand se inmoaie putin. Peste acestea se adauga ciupercile tocate marunt, se lasa la fiert cca 5 minute, peste care se adauga 2 linguri pesmet. Se amesteca, iar la final se potriveste de sare ( daca este nevoie) si se pune marar verde. Intr-o tava rotunda se aseaza aluatul, se intinde bine, se pune compozitia si peste aceasta foaia a doua de aluat, se lipeste bine la margini. Se inteapa din loc in loc cu furculita si se pune la copt pentru 30 minute. 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ciuperci (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu ciuperci (de post)-0
Placinta cu ciuperci (de post)-1
Placinta cu ciuperci (de post)-2

COMENTARII (31)

alilianaa

alilianaa 1

19.04.2016, 16:43

Marcela , Rocsi va multumesc

alilianaa

alilianaa 1

19.04.2016, 16:44

Laura multumesc!

Camelya

Camelya 1

12.05.2016, 11:46

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!