Placinta cu dovleac

de nadea68 in Dulciuri, 29 Oct 2013 | 23609 vizualizari

 

O placinta de sezon care mie imi place foarte mult :)

 

INGREDIENTE

  • dovleac
  • 250 ml apa
  • sare
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 lingura otet
  • faina cat cuprinde
  • zahar
  • ulei pt tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Incepem cu dovleacul.N-am pus cantitate la dovleac,depinde de cat vreti sa puneti.Eu am folosit 3 felii mari.

Dovleacul se taie felii ,se curata de coaja si se da prin razatoare.

Facem aluatul:intr-un castron punem apa,sarea,uleiul si otet.

Adaugam faina.Aluatul trebuie sa rezulte mai consistent.

Am impartit aluatul in doua.Se intinde intr-o foaie subtire.Deasupra se pune dovleacul stors,zahar si se ruleaza.

Procedam si cu a doua foaie la fel.

Eu am folost o tava rotunda.Se pune aluatul rulat in tava in care mai intai punem ulei.

Punem ulei si deasupra.

Incalzim cuptorul si punem placinta cam 40-50 minute pana se rumeneste frumos.

 

 

TIPS-URI

1

se poate folosi si un pic de drojdie,eu prefer fara.

2

nu am folosit esente pentru ca imi place gustul de dovleac

3

dovleacul se poate amesteca cu mere,pere,gutui dupa plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

nadea68 1

31.10.2013, 17:27

Krystyan Trendy 1

10.11.2013, 11:10

foarte buna

Tabita _ 1

27.03.2014, 18:54

Asa cum ti-am spus: preferata mea. Am facut aceasta placinta. Multumesc pentru reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta de dovleac cu aroma de ghimbir si scortisoara