Placinta cu dovleac

de nadea68 in Dulciuri, 29 Oct 2013 | 17185 vizualizari

 

O placinta de sezon care mie imi place foarte mult :)

 

INGREDIENTE

  • dovleac
  • 250 ml apa
  • sare
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 lingura otet
  • faina cat cuprinde
  • zahar
  • ulei pt tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Incepem cu dovleacul.N-am pus cantitate la dovleac,depinde de cat vreti sa puneti.Eu am folosit 3 felii mari.


Dovleacul se taie felii ,se curata de coaja si se da prin razatoare.


Facem aluatul:intr-un castron punem apa,sarea,uleiul si otet.


Adaugam faina.Aluatul trebuie sa rezulte mai consistent.


Am impartit aluatul in doua.Se intinde intr-o foaie subtire.Deasupra se pune dovleacul stors,zahar si se ruleaza.


Procedam si cu a doua foaie la fel.


Eu am folost o tava rotunda.Se pune aluatul rulat in tava in care mai intai punem ulei.


Punem ulei si deasupra.


Incalzim cuptorul si punem placinta cam 40-50 minute pana se rumeneste frumos.



 

TIPS-URI

1

se poate folosi si un pic de drojdie,eu prefer fara.

2

nu am folosit esente pentru ca imi place gustul de dovleac

3

dovleacul se poate amesteca cu mere,pere,gutui dupa plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

nadea68 1

31.10.2013, 17:27

Krystyan Trendy 1

10.11.2013, 11:10

foarte buna

- TABITA - 1

27.03.2014, 18:54

Asa cum ti-am spus: preferata mea. Am facut aceasta placinta. Multumesc pentru reteta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone

de Oana 9

ieri la 13:37

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu bostan si mere