Placinta cu dovleac

de Geanina87 in Dulciuri, 22 Feb 2014 | 7250 vizualizari

 

A la Jamila...Reteta e pentru iubitorii de dovleac (eu nu ma numar printre ei :D )

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 400 g faina
  • 7 linguri de lapte
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de ulei
  • 1 ou
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 1,5 kg de dovleac ras (eu am avut la congelator)
  • 150 g de zahar
  • 2 lingurite de scortisoara

Uns: ou batut

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Umplutura: Dovleacul si zaharul il punem pe foc amestecand continuu.Lasam sa scada apa si adaugam scortisoara.Cand isi schimba culoarea il luam de pe foc si il lasam la racit.

Foi: Punem pe foc intr-o alta cratita uleiul, zaharul si laptele. Amestecam pana cand se topeste zaharul si compozitia va da in clocot. Oprim focul si lasam sa se racoreasca. Dupa ce s-a racit, turnam compozitia intr-un bol mai mare, adaugam oul, esenta de vanilie,sarea, bicarbonatul si faina putin cate putin, pana va rezulta un aluat nelipicios. Taiem aluatul in doua si intindem doua foi cat dimensiunea tavii de la aragaz. Tapetam tava cu hartie de copt, asezam prima foaie peste care punem dovleacul si acoperim cu cealalta foaie. Ungem cu ou batut si dam tava la cuptorul preincalzit 180° pana cand se rumeneste frumos deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

tiby 1

23.02.2014, 12:30

buna...

laura_n 1

23.02.2014, 14:23

Geanina, fii atenta: eu nu mancam dovleac, nici placinta macar. mi-a trimis soacra mea placinta cu dovleac si nuci. i-am spus sa o ia inapoi ca nu mananc. in fine, a lasat-o la noi si de curiozitate am muscat dintr-o bucata. in scurt timp, terminasem toata placinta primita. a doua zi am sunat-o sa mai faca ))

Geanina87 1

23.02.2014, 15:15

Laura, eu am gustat...mi s-au parut foarte bune foile si mi-am propus sa le folosesc la placinta cu mere. Gustul dovleacului nu m-a dat pe spate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac si nuci