Placinta cu dovleac(de post)

de lilik in Prajituri, 27 Noi 2010 | 32331 vizualizari

 

este atat de delicata....fina....delicioasa...se topeste in gura.

 

INGREDIENTE

pt aluat:
  • 300 gr faina
  • 7-8 linguri de zahar
  • 85 ml apa
  • 60 ml ulei
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
pt umplutura:
  • 2 kg dovleac
  • 1 pliculet vanilina
  • coaja de lamaie
  • 110 gr zahar
  • 1 lingura cu margarina
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac(de post):

prima data pregatim umplutura.curatam dovleacul si il dam pe razatoarea mare.


punem margarina intr-o tigaie la topit apoi adaugam dovleacul,zaharul ,coaja de lamaie si vanilina si lasam la foc mic pana scade toata apa pe care o lasa,amestecand intre timp.


facem un aluat din ingredientele de mai sus,pe care il vom imparti in doua.


intindem o foaie pe care o vom pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,deasupra punem dovleacul,il nivelam si acoperim cu cealalta foaie careia ii vom face cateva gauri cu furculita pt a nu se umfla.


dam la cuptorul preincalzit la 180° timp de 35-40 min(dupa primele 20 de min controlam).


cand e gata presaram zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac(de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Simymy 1

01.12.2010, 12:13

lilik 1

02.12.2010, 11:17

simymy

babi5 1

24.09.2013, 22:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

5621 puncte

Rocsi

5403 puncte

mihaelar63

4526 puncte

mirela0911

4500 puncte

Constelatialeu

4232 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mancare de naut cu sos de ceapa
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac