Placinta cu dovleac(de post)

de lilik in Prajituri, 27 Noi 2010 | 22043 vizualizari

 

este atat de delicata....fina....delicioasa...se topeste in gura.

 

INGREDIENTE

pt aluat:
  • 300 gr faina
  • 7-8 linguri de zahar
  • 85 ml apa
  • 60 ml ulei
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
pt umplutura:
  • 2 kg dovleac
  • 1 pliculet vanilina
  • coaja de lamaie
  • 110 gr zahar
  • 1 lingura cu margarina
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac(de post):

prima data pregatim umplutura.curatam dovleacul si il dam pe razatoarea mare.


punem margarina intr-o tigaie la topit apoi adaugam dovleacul,zaharul ,coaja de lamaie si vanilina si lasam la foc mic pana scade toata apa pe care o lasa,amestecand intre timp.


facem un aluat din ingredientele de mai sus,pe care il vom imparti in doua.


intindem o foaie pe care o vom pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,deasupra punem dovleacul,il nivelam si acoperim cu cealalta foaie careia ii vom face cateva gauri cu furculita pt a nu se umfla.


dam la cuptorul preincalzit la 180° timp de 35-40 min(dupa primele 20 de min controlam).


cand e gata presaram zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac(de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Simymy 1

01.12.2010, 12:13

lilik 1

02.12.2010, 11:17

simymy

babi5 1

24.09.2013, 22:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu dovleac