Placinta cu dovleac(de post)

de lilik in Prajituri, 27 Noi 2010 | 19108 vizualizari

 

este atat de delicata....fina....delicioasa...se topeste in gura.

 

INGREDIENTE

pt aluat:
  • 300 gr faina
  • 7-8 linguri de zahar
  • 85 ml apa
  • 60 ml ulei
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
pt umplutura:
  • 2 kg dovleac
  • 1 pliculet vanilina
  • coaja de lamaie
  • 110 gr zahar
  • 1 lingura cu margarina
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac(de post):

prima data pregatim umplutura.curatam dovleacul si il dam pe razatoarea mare.

punem margarina intr-o tigaie la topit apoi adaugam dovleacul,zaharul ,coaja de lamaie si vanilina si lasam la foc mic pana scade toata apa pe care o lasa,amestecand intre timp.

facem un aluat din ingredientele de mai sus,pe care il vom imparti in doua.

intindem o foaie pe care o vom pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,deasupra punem dovleacul,il nivelam si acoperim cu cealalta foaie careia ii vom face cateva gauri cu furculita pt a nu se umfla.

dam la cuptorul preincalzit la 180° timp de 35-40 min(dupa primele 20 de min controlam).

cand e gata presaram zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac(de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Simymy 1

01.12.2010, 12:13

lilik 1

02.12.2010, 11:17

simymy

babi5 1

24.09.2013, 22:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12850 puncte

Rux

Rux 9

10160 puncte

mihaelar63

8020 puncte

katty

7870 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu mere si branza
  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA