Desert rulada cu dovleac

de MotanLaOale in Prajituri, 19 Ian 2020 | 814 vizualizari

 

Bunatati pentru Craciun!

 

INGREDIENTE

  • 520 g aluat foietaj proaspat (2 foi)
  • 1 kg dovleac placintar
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • un praf sare
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu dovleac:

Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca.


Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare.


Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc potrivit intr-o cratita.


Nu se pune apa.


Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda.


Camd zeama formata a scazut de tot se amesteca cu zeama de lamie si zaharul vanilat.


Se ia de pe foc si se lasa la racit.


Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru infainata si se netezeste putin cu sucitorul.


Jumatate din umplutura de dovleac se intinde uniform pe foaia de aluat si se ruleaza strans.


Se taie felii de aprox 4-5 cm.


Se pun in tava tapetata cu hartie de copt.


Se face la fel cu foaia a doua si jumatatea ramasa de dovleac.


Se ung cu galbenus de ou si se baga in cuptorul preincalzit la 180 de grade C.


Se tin in cuptor pana se rumenesc frumos. (circa 1 ora)


Se pot pudra cu zahar pudra.


Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Catalina L 1

21.01.2020, 16:48

buna ideea

RuxyRux 1

01.03.2020, 10:43

Ce bine arata Motanas, la asta vin cu drag!

MotanLaOale 1

01.03.2020, 12:34

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

10200 puncte

Panacris

5191 puncte

Meea

5007 puncte

RODIMUR

4528 puncte

Rocsi

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa cu capsuni si menta
  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

  • 10

    V

  • 11

    S

  • 12

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Snickers