Desert rulada cu dovleac

de MotanLaOale in Prajituri, 19 Ian 2020 | 4602 vizualizari

 

Bunatati pentru Craciun!

 

INGREDIENTE

  • 520 g aluat foietaj proaspat (2 foi)
  • 1 kg dovleac placintar
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • un praf sare
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu dovleac:

Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca.

Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare.

Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc potrivit intr-o cratita.

Nu se pune apa.

Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda.

Camd zeama formata a scazut de tot se amesteca cu zeama de lamie si zaharul vanilat.

Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru infainata si se netezeste putin cu sucitorul.

Jumatate din umplutura de dovleac se intinde uniform pe foaia de aluat si se ruleaza strans.

Se taie felii de aprox 4-5 cm.

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt.

Se face la fel cu foaia a doua si jumatatea ramasa de dovleac.

 Se ung cu galbenus de ou si se baga in cuptorul preincalzit la 180 de grade C.

Se tin in cuptor pana se rumenesc frumos. (circa 1 ora)

Se pot pudra cu zahar pudra.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada “Padurea Neagra”