Prajitura "Acoperis de casa"

de bianca92 in Prajituri, 16 Mar 2014 | 17207 vizualizari

 

Asta mi-o facea (si mi-o face si acum) bunica in fiecare an de ziua mea de cand ma stiu eu. Sper sa va placa si voua la fel de mult cum imi place mie. Nu am poze reusite, dar are un gust minunat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 gr zahar
  • 2 oua intregi
  • 3 lg miere
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita amoniac
  • 15 linguri lapte
  • 600 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • Pentru crema:
  • 2 budinci de vanilie
  • 2 oua intregi
  • 600 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 250 gr margarina Rama
  • 250 gr zahar praf
  • Pentru glazura:
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura apa
  • 1 lingura cacao
  • putina margarina
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Acoperis de casa":

1. Foile:


250 gr zahar se freaca cu cele 2 oua intregi. mierea, bicarbonatul si amoniacul. Se adauga 15 linguri de lapte si 600 gr faina. Aluatul se imparte in 2 portii. Din partea galbena se fac doua foi si se coc pe dosul tavii. La cealalta parte se adauga 2 linguri cacao si se fac 12 bete la fel de lungi ca foile si se coc pe dosul tavii.


2. Crema:


Pentru crema, se amesteca 2 budinci de vanilie cu 2 oua intregi, 600 ml lapte si 2 linguri zahar. Se fierbe si se pune la racit. 250 gr margarina se freaca cu 250 gr zahar praf si se amesteca cu prima compozitie.


3. Montare:


Foaia galbena se taie in 3 parti egale. Partea din mijloc se unge cu crema si se aseaza betisoarele in foma de piramida punand intre ele crema. Cele doua parti laterale se ridica peste betisoare in forma unui acoperis de casa. Vor iesi doua acoperisuri a cate 6 bete fiecare.


4.Glazura:


Deasupa se face o galuza de ciocolata astfel: fierbem o lingura de zahar cu o lingura de cacao, o lingura de apa si putina margarina. Cand e calda e foarte lichida glazura si va curge, dar intindeti glazura peste acoperisul de casa putin cate putin pentru ca se intarseste foarte repede si astfel veti reusi sa o intindeti uniform. Deasupra presarati nuca de cocos


 

TIPS-URI

1

desi e lichida initial, prefer glazura facuta de mine deoarece se intareste foarte bine cand se raceste si e groasa si acopera bine foile de la prajitura. Nu imi place sa folosesc gazura din magazin pentru ca, de fiecare data cand am folosit-o la aceasta prajitura intra in foi si in loc de ciololata cu cocos se vedeau deasupra foi cu cocos.

2

Inainte sa bagati foile la copt, sa le impungeti cu furculita pentru a nu se face umflaturi.

3

sa faceti betele destul de subtiri pentru ca la coacere se fac aproape duble.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Acoperis de casa"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

bianca92 1

16.03.2014, 17:39

multumesc laura_n sa sti ca ma bucur din toata inima de ea si pretuiesc tot ce invat de la ea. Sa mi-o tina Dumnezeu si pe ea si pe bunicul cat mai mult langa mine ca tare ii iubesc

Rocsi 1

16.03.2014, 20:10

Cat de buna poate fi aceasta prajitura

MIUTA 1

17.03.2014, 10:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!