Placinta cu dulceata de gutuie

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 20 Mar 2014 | 795 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat avem nevoie de:

  • 500 gr faina de grau
  • 100 gr iaurt cremos
  • un cub de drojdie
  • o lingura cu zahar
  • un praf de sare
  • 50 gr unt
  • un ou
  • optional: esente

Pentru umplutura avem nevoie de:

  • un borcan de 800 gr cu dulceata de gutui
  • 4 lingurite cu suc proaspat de lamaie
  • un praf de nucsoara
  • 1/2 lingurita cu scortisoara macinata

Suplimentar avem nevoie de:

  • 1 ou si 50 gr de unt pentu uns rulourile
  • 50 gr unt pentru uns tava
  • zahar vanilat pentru pudrat
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dulceata de gutuie:

Din ingredientele date framantam un aluat elastic, din care vom intinde 6 foi subtiri. Le umplem apoi cu dulceata de gutui, picuram sucul de lamaie si condimentam cu scortisoara si nucsoara.


Rulam foile, le ungem cu amestecul de ou si iaurt si le asezam intr-o tava de cuptor (unsa cu 50 gr de unt). Le lasam la foc potrivit pana se rumenesc usor. Se servesc pudrate cu zahar vanilat.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dulceata de gutuie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

anca_rm 1

21.03.2014, 09:54

foarte buna si aromata , imi plac gutuile tare mult

simona72 1

21.03.2014, 11:08

Preferata mea cu dulceata de gutuie!

Dya Daniela Andrei 1

21.03.2014, 13:08

Sunteti tare dragute! Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar 2 ani de bucataras