Placinta cu foietaj, carne de pui si legume mexicane

de merisor in Aperitive / Garnituri, 7 Mai 2015 | 7373 vizualizari

 

Ador acest gen de placinte-aperitiv, unde ne putem juca in voie cu ingredientele din interior.
De data aceasta am combinat legumele mexicane si carnea de pui preparata la ceaun.
A rezultat o nebunie in farfurie.

 

INGREDIENTE

  • 450 g foietaj
  • 2 oua
  • 250 g kefir
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • 5 g praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • 450 g legume mexicane
  • 1 L apa pentru fiert legumele
  • 1/2 lingurita sare
  • pieptul si pulpele de la un pui
  • condimente+sare pentru asezonat carnea de pui
  • 1 lingura untura pentru prajit carnea
  • 2 rosii cherry pentru decor
  • putin cascaval ras
  • chimen
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu foietaj, carne de pui si legume mexicane:

Tin sa specific despre ingredientele folosite ca sunt achizitionate de la LIDL, mai putin puiul care este de curte.


Aluatul de foietaj il vom lasa sa se dezghete natural, la temperatura camerei.


Punem apa la fiert cu 1/2 lingurita sare si adaugam legumele mexicane, cand apa incepe sa fiarba.


Le lasam la foc mediu 10-15 minute, dupa care le scurgem bine de apa.


Carnea de pui, o asezonam cu condimente (piper, boia de ardei dulce) si sare si o prajim pe toate partile in untura(de fapt o vom inabusi, acoperind vasul cu capac).


Desfacem carnea preparata, dupa oase si o taiem in bucatele mai mici.


Pregatim un aluat dintr-un ou plus un albus, pe care le mixam cu putina sare, apoi adaugam kefirul si peste el praful de copt, omogenizam bine si incorporam pesmetul si faina.


Peste acest aluat adaugam legumele si carnea de pui si le amestecam bine.


Aluatul va avea textura celui pentru clatite, putin mai gros.


Intindem foietajul pe folia cu care este impachetat si il rotunjim usor, tragand de partile laterale.


Taiem si colturile, apoi imbracam cu el o forma de tarta.


Adaugam in interior si colturile taiate, apoi rasturnam amestecul de ingrediente pentru umplutura si aducem marginile aluatului peste umplutura, pliindu-le frumos.


Taiem rosiile in rondele, apoi rondelele in jumatati si le dispunem frumos pe langa aluat.


Ungem aluatul cu un galbenus de ou, diluat cu cativa stropi de lapte si presaram chimen pe deasupra.


Dam placinta la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, iar la final presaram foarte putin cascaval ras. Nu punem mult, pentru ca ii vom strica aspectul colorat al legumelor.


Este foarte buna atat calda cat si rece si se poate servi cu ketchup.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu foietaj, carne de pui si legume mexicane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

sebirizescu 1

29.05.2015, 21:44

ce bine arata

-Licurici- 1

07.07.2015, 07:44

arata super bine!

noiinbucatarie 1

18.04.2016, 22:11

este minunata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!