Placinta cu foietaj, carne de pui si legume mexicane

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 7 Mai 2015 | 15054 vizualizari

 

Ador acest gen de placinte-aperitiv, unde ne putem juca in voie cu ingredientele din interior.
De data aceasta am combinat legumele mexicane si carnea de pui preparata la ceaun.
A rezultat o nebunie in farfurie.

 

INGREDIENTE

  • 450 g foietaj
  • 2 oua
  • 250 g kefir
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • 5 g praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • 450 g legume mexicane
  • 1 L apa pentru fiert legumele
  • 1/2 lingurita sare
  • pieptul si pulpele de la un pui
  • condimente+sare pentru asezonat carnea de pui
  • 1 lingura untura pentru prajit carnea
  • 2 rosii cherry pentru decor
  • putin cascaval ras
  • chimen
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu foietaj, carne de pui si legume mexicane:

Tin sa specific despre ingredientele folosite ca sunt achizitionate de la LIDL, mai putin puiul care este de curte.

Aluatul de foietaj il vom lasa sa se dezghete natural, la temperatura camerei.

Punem apa la fiert cu 1/2 lingurita sare si adaugam legumele mexicane, cand apa incepe sa fiarba.

Le lasam la foc mediu 10-15 minute, dupa care le scurgem bine de apa.

Carnea de pui, o asezonam cu condimente (piper, boia de ardei dulce) si sare si o prajim pe toate partile in untura(de fapt o vom inabusi, acoperind vasul cu capac).

Desfacem carnea preparata, dupa oase si o taiem in bucatele mai mici. 

Pregatim un aluat dintr-un ou plus un albus, pe care le mixam cu putina sare, apoi adaugam kefirul si peste el praful de copt, omogenizam bine si incorporam pesmetul si faina.

Peste acest aluat adaugam legumele si carnea de pui si le amestecam bine.

Aluatul va avea textura celui pentru clatite, putin mai gros.

Intindem foietajul pe folia cu care este impachetat si il rotunjim usor, tragand de partile laterale.

Taiem si colturile, apoi imbracam cu el o forma de tarta.

Adaugam in interior si colturile taiate, apoi rasturnam amestecul de ingrediente pentru umplutura si aducem marginile aluatului peste umplutura, pliindu-le frumos.

Taiem rosiile in rondele, apoi rondelele in jumatati si le dispunem frumos pe langa aluat.

Ungem aluatul cu un galbenus de ou, diluat cu cativa stropi de lapte si presaram chimen pe deasupra.

Dam placinta la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, iar la final presaram foarte putin cascaval ras. Nu punem mult, pentru ca ii vom strica aspectul colorat al legumelor.

Este foarte buna atat calda cat si rece si se poate servi cu ketchup.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu foietaj, carne de pui si legume mexicane" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Carnati/cremwursti in foietaj