Placinta cu ghebe

de Rocsi in Mancaruri de post, 19 Noi 2014 | 2638 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 300 gr faina
  • 130 ml apa minerala
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare

Umplutura:

  • 1 borcan cu ghebe in sare (borcan de 800 gr)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ghebe:

Intai de toate, punem ghebele la fiert pentru a le desara, schimband doua ape.

Dupa ce le-am desarat le punem intr-o sita la scurs.

Aluatul:

Frecam drojdia cu zaharul pana la dizolvare, apa o punem pe foc intr-un ibirc pana devine calduta.

Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia dizolvata.

Amestecam cu mana, turnam apa treptat si framantam.

La final incorporam uleiul si mai framantam circa 2-3 minute.

Vom obtine un aluat elastic si nelipicios. Il acoperim cu un prosop curat si il lasam la dospit, 30-40 de minute, la loc ferit de curent.

Umplutura:

Curatam ceapa, o tocam marunt, morcovul il curatam si il dam pe razatoarea mica.

Intr-o tigaie incingem uleiul, punem legumele, le innabusim 2-3 minute.

Buretii ii tocam, dar nu foarte marunt, le dam drumul peste legume impreuna cu o canita de apa.

Condimentam cu sare, piper si lasam sa scada bine la foc potrivit, timp in care mai invartim.

Tragem de pe foc cand sunt gata, adaugam usturoiul curatat si tocat marunt.


Aluatul dospit il impartim in doua parti aproximativ egale.

Presaram faina pe masa de lucru si intindem prima foaie de aluat.

Intr-o tava de tarta, tapetata cu hartie de copt, asezam foaia de aluat, o intepam cu furculita din loc in loc, turnam umplutura si o nivelam.

Intindem a doua foaie, o asezam deasupra, presam usor cu mana si o intepam cu furculita.

Umezim o pensula, dam cu ea deasupra placintei si presaram susanul.


O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-35 de minute, pana prinde o crusta aurie deasupra.


Cand este gata o scoatem sa se racoreasca si servim.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ghebe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Rocsi 1

22.11.2014, 21:37

Mokuska

Panacris 1

20.03.2017, 15:15

Rocsi 1

22.03.2017, 19:07

Cris

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32