Placinta cu iaurt

de AnyCostescu in Dulciuri, 13 Oct 2012 | 1573 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt foi:

  • 5 oua
  • 1 cana zahar tos
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte( se poate pune si apa minerala)
  • mirodenii sau coaja de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • faina cat cuprinde(trebuie sa iese un aluat nelipicios si usor de modelat)

pt umplutura:

  • 700 g iaurt simplu sau de fructe
  • 300 g smantana
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
  • 3 lg faina(sau gris)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt:

pt foi: bati albusul spuma cu zaharul.

freci galbenusurile, apoi le adaugi in spuma de albus.

pui uleiul, laptele, esenta, si faina impreuna cu praful de copt.

pt umplutura amesteci toate ingredientele..

intinzi din compozitia de aluat doua foi.

pui una intr-o tava, adaugi umplutura si apoi acoperi cu cealalta foaie.

dai la cuptor pana trece testul scobitoarii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu iaurt-0
Placinta cu iaurt-1
Placinta cu iaurt-2

COMENTARII (13)

AnyCostescu

AnyCostescu 1

13.10.2012, 21:58

MotanLaOale

MotanLaOale 1

13.10.2012, 23:09

adry88

adry88 1

15.10.2012, 09:29

super bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!