Placinta cu iaurt si aroma de portocala

de Merisor in Prajituri, 20 Feb 2013 | 6303 vizualizari

 

Am facut asa o combinatie intre placinta postata de Oana si cea postata de Doinavar.
Este foarte buna, insa cam dulce pentru gustul meu, data viitoare voi reduce din zahar.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet 400 g foi de placinta subtiri Bella
  • 400 gr iaurt
  • 6 oua
  • o cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • esenta de portocala
  • coaja rasa si zeama de portocala
  • sirop din 4 linguri zahar, esenta de portocala si 250 ml apa
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt si aroma de portocala:

Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul si praful de copt stins in zeama de lamaie. 

Se adauga esenta si coaja de portocala si se omogenizeaza.

Foile de placinta se rup in bucatele si se amesteca prin compozitie.

Se unge tava(20/30 cm) cu putin unt si se pune compozitia in ea.

Se coace la 180 grade pentru 40 de minute.

Intre timp se fierbe si siropul care se pune peste placinta calda. 

Eu am portionat-o asa calda ca au fost poftele prea mari.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Recomandat ar fi a se consuma rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt si aroma de portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "ciufulita" cu iaurt