Placinta cu legume si carne

de AnyCostescu in Mancaruri cu carne, 23 Ian 2014 | 6173 vizualizari

 

De mult pofteam la o placinta delicioasa cu carne, si ieri i-a venit in sfarsit randul...Pot sa va zic ca e delicioasa. E perfecta pentru pranz, cina, sau chiar pentru pachetel...Incercati si nu veti regreta :P
Reteta de aluat am luat-o de la draga noastra Miha, dar am schimbat putin cantitatile :)

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat :
  • 250 g ricotta(sau branza proaspata de vaca)
  • 1 ou
  • putina sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • aproximativ 500 g faina
  • pentru umplutura :
  • 500 g carne tocata
  • 1 praz
  • 2 felii telina proaspata
  • 2 bucati tije telina
  • 1 morcov
  • jumatate ardei gras rosu
  • jumatate ardei gras verde
  • jumatate ardei gras galben
  • 3 ciuperci
  • 5 catei usturoi
  • sare piper
  • o legatura patrunjel
  • 5 linguri ulei pt calit legumele
  • + 1 ou pt uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu legume si carne:

Mai intai facem umplutura: 

Legumele le curatam si le tocam cubulete.

Le calim impreuna ,aproximativ 5 minute, apoi le amestecam cu carnea tocata, usturoiul pisat, sare, piper, si patrunjel tocat.

Pentru aluat amestecam toate ingredientele si framantam un aluat elastic si nelipicios.

Impartim aluatul in 2..Intindem 2 foi.

Intr-o tava punem o foaie , apoi umplutura si cealalta foaie. 

Ungem cu ou batut si dam la cuptor , la foc mediu pana se rumeneste frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu legume si carne" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

4604 puncte

Rocsi

4407 puncte

Constelatialeu

3220 puncte

Gherca Daniela

3126 puncte

Catalina L

2432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana de naut cu chorizo si bulgur
  • 29

    J

  • 30

    V

  • 31

    S

  • 01

    D

  • 02

    L

  • 03

    MA

  • 04

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Shepherd Pie/ Plăcinta ciobanului englez