Placinta cu leurda si urda

de MonicaHoroiu in Aperitive / Garnituri, 8 Mar 2019 | 2239 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 250 gr faina
  • drojdie (cat o nuca)
  • 1/2 lingurita sare
  • 100 ml apă călduță
  • 4-5 linguri ulei pentru framântat
  • umplutura:
  • 2 mâini zdravene de leurdă proaspătă
  • 300 gr urdă (sau orice alt tip de brânză vă place)
  • 1 ceapă rosie
  • sare
  • piper
  • pt. uns:
  • 1 ou
  • seminte de susan
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu leurda si urda:

Cernem făina într-un castron. Presărăm sarea. 
Dizolvăm drojdia în apa căldută și o turnăm peste făină. 
Frământăm aluatul adăugând câte puțin ulei, până obținem un aluat nelipicios și ferm.  Acoperim cu un prosop/folie de plastic și lăsăm la dospit într-un loc călduț.

Între timp pregătim umplutura. 
Tocam marunt ceapa și leurda și le amestecam cu urda. Condimentam cu sare și piper. 

Pudram masa de lucru cu faina și intindem o foaie de aluat. 
Punem umplutura si rulam. 
Asezam placinta in tava (in care am pus hartie de copt) si o ungem cu ou batut /ulei.
Presaram cu susan/orice alte seminte și dăm la cuptorul încins în prealabil pentru aproximativ 40 minute.

Cand prinde o culoare arămie, o scoatem si o lăsăm să se răcoreasca, apoi o feliem.

TIPS-URI

1

Dacă vă grăbiți, puteți pune aluatul în cuptor cu funcția de pastrare cald pornită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu leurda si urda" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu spanac, leurda si branzeturi