Placinta cu mac

de pity19 in Dulciuri, 6 Apr 2014 | 4767 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Faina de grau 500 gr ,
    margarina 40 gr ,
    200 ml apa ,
    sare ,
    otet ,
    mac,
    zahar 7 lg
    , zahar pudra pentru decor ,
    o cana lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mac:

Pregatim aluatul : Intr-un castron adaugam faina , margarina , sarea , otetul , apa si 2 lg zahar ; Amestecam bine pana devine un aluat pufos . Intindem un blat subtire ; Intr-o cratita punem laptele la fiert , adaugam zaharul ramas , macul .. lasam pe foc ( trebuie sa se ingroase putin ) ; Stingem focul , lasam la racit putin . Cu o lingura punem putin cate putin din compozitie deasupra aluatului , intindem bine , rulam usor , ungem cu un ou batut cu putin lapte . Intr-o tava tapetata cu hartie de copt adaugam placinta , dam la cuptorul preincalzit la 180 grade , aprox 35-45 minute! Dupa ce s-a copt , pudram cu zahar , lasam la racit putin si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de vara